Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.08.2018.
15:09
Vestionline, b92.net A

Murić razočarao Crnogorce: Nokautirao rivala glavom, a hoće u "A" tim

Crnogorska fudbalska javnost razočarana je odlukom mladog golmana Mančester sitija Arijaneta Murića da brani za reprezentaciju Kosova.

twitter.com/
Arijanet Murić, golman Sitija

Murić, koji je nedavno vraćen u Siti sa pozajmice iz Holandije zbog povrede Klaudija Brava, nije mogao da čeka poziv u A tim Crne Gore pa se odlučio za Kosovo.

Međutim, podgoričke "Vijesti" ističu da Murić na terenu nije zaslužio mesto u ekipi Ljubiše Tumbakovića, te da njegova odluka nije ni fer, ni sportska.

"Dve utakmice, dva isključenja, jedan nokaut i jedan ultimatum" - naslov je vesti koja se bavi pozadinom Murićeve odluke.

Pre tačno godinu dana, 29. avgusta 2017, odradio je prvi trening za mladu reprezentaciju Crne Gore.

- Zvali su me Švajcarci, više puta. Ali, moja želja je bila da branim za Crnu Goru. Srce je odlučilo tako - rekao je tada Murić za "Vijesti".

Dva puta je od tada branio gol mlade reprezentacije, a bilans je upečatljiv, na oba meča dobio je crveni karton - navodi podgorički portal.

U prijateljskom meču protiv BiH u Nikšiću isključen je zbog faula van šesnaesterca, a protiv Slovenije u Podgorici, u kvalifikacionom, zbog toga što je glavom nokautirao protivničkog igrača.

- Nisu samo crveni kartoni odslikali Murićevo problematično ponašanje u nacionalnom timu. Junsko okupljanje mladih (prijateljski mečevi u Finskoj) otkazao je zbog povrede, da bi nedavno odbio poziv za predstojeće mečeve U21 reprezentacije protiv Bugarske i Francuske. Arijanetov otac Samir, kako se moglo čuti, saopštio je selektoru mladih Mojašu Radonjiću da njegov sin želi da brani isključivo za "A" selekciju - pišu "Vijesti".

- Da li je selektor Ljubiša Tumbaković mogao da ga pozove za najbolji tim - možda i jeste (Sead Hakšabanović, na primjer, igra za A selekciju, iako ima pravo i za mlade), ipak je u pitanju vanredan talenat, trenutno drugi golman jednog od najboljih timova u Evropi, čuvar mreže o kojem je pre tri dana i Pep Gvardiola pričao u superlativima. A, nemamo mnogo takvih... Murići, međutim, nisu ostavili mnogo vremena i prostora, nisu bili strpljivi, čak ni kada je u pitanju 19-godišnjak, golman pred kojim je budućnost. Iako je Ari tek nedavno počeo da brani u seniorskoj konkurenciji, videli su ga odmah na golu "A" tima. Njihov ultimatum nije bio fer, ni sportski - posebno znog toga što talentovani čuvar mreže Sitija igrama i ponašanjem u mladom crnogorskom timu nije zaradio "kredite". On, i njegovi roditelji, kao da su tražili samo povod da odaberu novu nacionalnu selekciju - zaključuje novinar "Vijesti" Danilo Mitrović.

Murić će tako 7. septembra, protiv Azerbejdžana u Bakuu, najverovatnije debitovati za "A" selekciju Kosova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online