Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.08.2017.
12:12
Tanjug A

Vojvodina: Tražimo izuzeće Mažića, u suprotnom igraju pioniri

Fudbalski klub Vojvodina uložiće zvaničnu žalbu na suđenje Milorada Mažića na utakmici protiv protiv Partizana u 5. kolu Superlige i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica novosadskog tima u Superligi i Kupu Srbije.

Vesti - M. Todorović
Sudija Milorad Mažić na utakmici Vojvodina - Partizan

Kako se navodi na sajtu Vojvodine, takav potez definitivno staviće tačku na bilo kakvo dodvoravanje Mažiću i beogradskim klubovima.

- Povodom tendencioznog i pristrasnog suđenja Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, obaveštavamo sportsku javnost da ćemo preduzeti neophodne korake kako bismo se zaštitili od sudijske samovolje i utakmica u kojima nećemo imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmećemo sa sportskim protivnicima - saopšteno je iz Vojvodine.

Na "Karađorđu" smatraju da je Mažić primenjivao dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana i omogućio gostima da ugroze gol Vojvodine iz nekoliko sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u ozbiljnim pozicijama.

- Svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno je ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola.

U Vojvodini navode da Mažiću nije prvi put da sudi na štetu tog kluba protiv Partizana jer, kako su naglasili, prošle sezone je propustio da dosudi penal nad Nikolom Trujićem posle kontakta sa Miroslavom Vulićevićem.

- U cilju da zaštiti svoje interese, Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće Mažića sa svih svojih narednih utakmica, a materijal sa jucerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA. Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim koji je šampion Srbije u svom uzrastu i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Mažić više nema nikakvog smisla.

Iz Vojvodine su podsetili da su bili ponosni kada je Mažić, inače bivši fudbaler u mlađim kategorijama Vojvodine, postao deo svetske sudijske elite i da baš zbog toga njegovi kvaliteti nisu sporni, ali da su odluke sa namerom na štetu kluba iz Novog Sada.

Fudbaleri Partizana su pobedili Vojvodinu u Novom Sadu 1:0 golom Bojana Ostojića u 89. minutu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online