Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.08.2017.
04:02
M. S. - Vesti A

Klop nahvalio saradnike iz Liverpula: Buvač mozak, Grujić umetnik

Jirgen Klop je prvi put od odlaska iz Dortmunda vodio tim protiv Bajerna na Alijanc areni i Bavarci prvi put nisu uspeli da se plasiraju u finale Audi kupa, koji se u Minhenu igra od 2009. godine.

EPA/Andy Rain
Nerazdvojni: Željko Buvač i Jirgen Klop

Liverpul je šokirao domaćina ubedljivom pobedom od 3:0. Golove su postigli Sadio Mane, Mohamed Salah i Danijel Staridž, a zapaženu rolu u nastavku meča imao je i naš mladi reprezentativac Marko Grujić.

Smiren u tesnim situacijama

Pohvale na račun Marka Grujića stigle su i od lokalnog lista "Liverpul eho".
- Odličnim udarcem van šesnaesterca mogao je da kruniše sjajnu akciju celog tima, ali je Lalana ostao u ofsajdu. Bio je veoma smiren sa loptom u nekim tesnim situacijama - piše u opisu njegovo igre protiv Bajerna.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde u igru je ušao u drugom poluvremenu i posle samo četiri minuta provedena na terenu efektno je realizovao akciju 20-godišnjeg Rajana Kenta. Na njegovu žalost, sudija je posle konsultacije sa pomoćnikom poništio gol, jer se ispostavilo da je Adam Lalana ostao u ofsajdu ometajući golmana Bajerna pre Grujićevog šuta.

- Taj poništen gol bio je jedan od najlepših trenutaka na utakmici. Sjajni potezi Kenta i Markova lepa završnica - rekao je posle meča Jirgen Klop vidno ozaren. Šalio se, ali i kritikovao svoje igrače, uprkos ubedljivom trijumfu.

- Nije to bilo loše, ali možemo i moramo mnogo bolje. Ili smo postizali golove ili gubili loptu - rekao je kroz osmeh.

- U prvom poluvremenu nismo imali našu igru, dok smo u drugom uspeli da igramo fudbal.

Prethodno je raspoloženi Jirgen Klop u intervjuu za klupsku televiziju ponovio koliko mu u Liverpulu znače najbliži saradnici. Sa našim Željkom Buvačom i Peterom Kravicom neprekidno sarađuje još od Dortmunda, a sad su tu i Pep Lijnders, Džon Ačterberg, Andreas Kornmajer...

- Željko je mozak, Peter oči. Pep je za kratko vreme takođe postao veoma važan deo tima, jer sve beleži, postao je naša veza između sadašnjosti i budućnosti.

Nahvalio je Klop i Džona, koji je "trener golmana 24 sata dnevno", nutricionistkinju Monu Nemer, kao i "lošeg momka" Andreasa Kornmajera.

- On mora ponekad da bude "loš", jer je zadužen za kondiciju, a fudbaleri ponekad ne vole da trče - objašnjava Klop.

Za kraj konstatuje:

- Bez svih njih sam niko i ništa. Mislim da je najveća snaga jakih ljudi da oko sebe okupe osobe koje su u određenim segmentima jače od njih. Samo nesigurni to ne čine.

Braco uz Anćelotija

Na klupi Bajerna, pored trenera Karla Anćelotija i njegovih saradnika, sedeo je i Hasan Salihamidžić (40). Popularni Braco, stranac sa najviše odigranih utakmica u istoriji Bavaraca, debitovao je u ulozi novog sportskog direktora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online