Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.07.2017.
19:55 >> 23:03h
Vestionline A

Partizan sačuvao beogradsku zalihu, sledi Olimpijakos

Nisu crno-beli briljirali u dvomeču sa Budućnosti, ali je cilj ispunjen - prolazak u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i minimum još četiri meča u Evropi. U revanšu pod Goricom, Partizan je odigrao bez golova sa crnogorskim šampionom. U narednoj rundi, četa Miroslava Đukića igraće sa grčkim prvakom Olimpijakosom.

M. Todorović - Vesti
Uroš Đurđević, napadač Partizana, nije bio raspoložen u Podgorici

Očekivano, srpski šampion nije dozvolio iznenađenje u revanšu, ali navijače crno-belih može da brine jalova, loša igra Leonarda, Đurđevića i drugova. Da nije bilo rapspoloženog golmana Filipa Kljajića, crno-beli bi strepeli za prolazak.

Osim stative Vlaisavljevića u 35. minutu, do poslednjih 15-ak minuta meča, domaćin nije imao prilika, jalovo je napadao, a onda paklenih tri, četiri minuta za goste. Prvo je Mitrović u 79. minutu sa pet metara glavom posle kornera promašio prazan gol, da bi u naredne dve akcije, čuvar mreže Partizana sačuvao mrežu. u poslednjim trenucima susreta, kapiten Vulićević je sprečio da Podgoičani stignu do utešnog gola i Pirove pobede.

Partizan je bio opasniji u prvih 45 minuta, a najbolje prilike propustio je u finišu prvog poluvremena. U 41. minutu, Uroš Đurđević je izašao sam ispred golmana Mijatovića, ali je oklevao, pa mu je odlični čuvar mreže Podgoričana oduzeo loptu. U sledećem napadu, posle slobodnog udarca, Bojan Ostojić je bio najviši u skoku, ali je lopta udarila u stativu. U finišu, kada su domaćini igrali na sve ili ništa, bllo je nekoliko solidnih kontri srpskog šampiona, ali je zatajila završnica.

Cilj je ispunjen, ali brine igra, a samo nedelju dana ima do prvog meča sa Olimpijakosom u Humskoj. Grčki šampion je favorit, ali crno-beli nisu bez šansi, ali... Za nadu je potrebno mnogo više od onog prikazanog u 180 minuta sa skromnim plavo-belima iz Podgorice. Partizan će biti jači za Sejduba Sumu, koji je konačno stigao u Humsku posle prave latinoameričke sapunice.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+4. minut - Gotovo je, bez golova, Partizan je u trećem kolu!

90+3. minut - Vulićević izbija loptu sa gol linije.

83. minut - Nova velika šansa za Budućnost, ali je Kljajić opet spasio crno-bele.

81. minut - Domaćin igra na sve ili ništa, otvara se prostor za kontre crno-belih. Miletić je bio u dobroj prilici, ali je njegov šut izblokiran.

80. minut - Kljajić spasava Partizan.

79. minut - Posle kornera velika šansa za domaćina, ali je Mitrović puturao tik pored stative.

72. minut - Kako se utakmici bliži kraju, sve jaloviji pokušaji Budućnosti. Partizan blizu treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona i dvomeča sa Olimpijakosom.

67. minut - Partizan napada, umalo autogol, ipak samo korner za goste.

60. minut - Partizan rutinski čuva prednost iz Beograda.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Gotovo je prvo poluvreme, bez golova pod Goricom.

43. minut - Ovoga puta na drugoj strani, odlično je Ostojić odreagovao na centaršut, trznuo glavom, ali nije imao sreće da lopta uđe u mrežu.

41. minut - Đurđević je bio u odličnoj šansi, ali je oklevao, pa je odlični golman Mijatović uspeo da mu uzme loptu.

39. minut - Kosović je dobio žuti karton.

35. minut - Budućnost je bila blizu gola. Vlaisavljević je uhvatio volej, ali je stativa spasla Partizan. 

34. minut - Leonardo je raspoložen, domaći igrači na sve dozvoljene i nedozvoljene načine pokušavaju da zaustave "karioku".
21. minut - Solo prodor Jankovića, ali je preterao, lopta za Budućnost. Partizan zasad rutinski čuva prednost iz Beograda.
16. minut - Pritisak Budućnosti, dva uzastopna kornera, ali Kljajić i dalje bez posla.

15. minut - Odličan šut Mirkovića, ali je Kljajić odbranio.

14. minut - Đuričković pokušao, ali preko gola.

10. minut - Partizan napada, ali nema šanse. Miran početak meča.
6. minut - Nema uzbuđenje na startu.

1. minut - Utakmica je počela.

Tri strane tribine stadiona pod Goricom su krcate. Oko 10.000 gledalaca u glavnom gradu Crne Gore pratiće revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko eliminišu Podgoričane, crno-beli će na megdan grčkom šampionu Olimpijakosu.

BUDUĆNOST: Mijatović, Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović, Terzić, Hočko, Mirković, Camaj, Vlaisavljević, Nikač.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Kosović, Everton, Đuričković, Janković, Leonardo, Đurđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online