Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.07.2017.
13:43
Vestionline A

Tumbaković: Besmisleno strahovanje od incidenata

Aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore i nekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković pomno će pratiti predstojeći dvoboj crno-belih sa Podgoričanima na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

M. Todorović
Veruje u navijače: Ljubiša Tumbaković

Tumbaković će dodatni razlog za skeniranje utakmica imati i u činjenici da za crno-bele nastupaju i dvojica crnogorskih reprezentativaca - Marko Janković i Nebojša Kosović.
Naravno, kao i mnogi drugi, ulogu favorita pripisuje Partizanu, ali ne smatra da će se Partizan prošetati do naredne runde kvalifikacija.

- Ono što je nezgodno za favorita je činjenica da utakmice kvalifikacionog tipa u kojima nema popravnog mogu da budu veoma nezgodne i zato Đukićevi izabranici moraju maksimalno ozbiljno da shvate mečeve koji ih očekuju u Beogradu i Podgorici.

Ipak, postoje i neki komentari pre ovog dvoboja sa kojima se Tumbaković uopšte ne slaže. On je, naime, nazvao "besmislenim" strahovanja od mogućih navijačkih incidenata u Podgorici.

- Nemam ni najmanju dilemu oko toga da li će atmosfera biti sjajna, prava fudbalska i da će stadion biti pun. Voleo bih da tako bude i u prvom meču u Humskoj. Partizan će sigurno imati značajnu podršku u Podgorici, jer će izvan karata obezbeđenih po protokolu mnogo navijača crno-belih uspeti da ih kupe na licu mesta. Čitam poslednjih dana razne stvari, bojazni oko incidenata i tvrdim da su to besmislene priče i da nikakvih problema neće biti na stadionu Budućnosti - objašnjava Tumbaković.

Jedini pravi rival Đukićevim pulenima izvan travnatog tepiha bi mogla da bude velika vrućina, pošto je teren u odličnom stanju.

- Podloga je u sjajnom stanju, baš kao i u Beogradu. Što se tiče tima Budućnosti, pretrpeo je značajne izmene, došli su manje poznati igrači, a otišlo je nekoliko veoma dobrih. Najveću opasnost Partizanu bi trebalo da predstavlja Radomir Đalović, koji je najbolji dokaz da u fudbalu godine ništa ne znače. Njegova posvećenost fudbalu je neverovatna - završio je Tumbaković.

Kažić: Ne nosimo belu zastavu

Šampion Crne Gore kompletirao je pripreme i radi na završnim detaljima uoči gostovanja Partizanu. Strateg Budućnosti Dragan Kažić je istakao:

- Suvišno je trošiti reči o Partizanu, svi znamo o kakvoj se ekipi radi. Dovoljno je reći da je to osvajač duple krune u Srbiji i tim koji je u seriji od 37 utakmica bez poraza - rekao je Kažić.
Uprkos tome naglašava:

- Ne ističemo belu zastavu. Revanš je pod Goricom, pa ćemo videti. Partizanu predajemo ulogu blagog favorita.

Najzvučnije ime je bivši napadač Crvene zvezde Radomir Đalović.

- Pred nama su teške utakmice. Nijanse će odlučivati o putniku u narednu rundu. Partizan je favorit na papiru, ima dobar tim, a na nama je da mu pokvarimo planove. Motiva neće faliti i očekujem pravi spektakl - kazao je bivši crnogorski reprezentativac koji je u prethodnoj sezoni postigao 11 golova i pomogao klubu da posle pet godina osvoji šampionsku titulu.

Iliev veza za Mihajlovića

Posle Ninkovića, Lukića, Vlahovića i Milenkovića, koji su u par godina iz Partizana otišli u Seriju A, još jedan fudbaler crno-belih, Nemanja Mihajlović, mogao bi da se preseli u Italiju.

Krilni fudbaler Partizana želja je čelnika Đenove, koji su pre godinu i po angažovali i Nikolu Ninkovića. Italijanski portal calcionenjs24.com ističe da je vezista Partizana bio član mlade reprezentacije Srbije, a u prilog mogućoj realizaciji ovog transfera podseća se i da je aktuelni sportski direktor Partizana Ivica Iliev (2006. godine) igrao za Đenovu, što bi italijanskom klubu, valjda, trebalo da olakša put do "Nece".

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online