Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
23:07
Mozzartsport A

Stevanović: Čeka nas teška godina

"U Partizanu se samo uspesi računaju“, kaže oporavljeni vezista crno-belih koji je zimus imao ozbiljnu ponudu turske Antalije.

EPA/STEFAN PUCHNER
SVESTAN IZAZOVA: Alen Stevanović na utakmici protiv Augzburga

Posle tačno 104 dana ponovo na terenu. Alen Stevanović igra fudbal. Deluje „naoštren“ da sa Partizanom stigne tamo gde su crno-beli bili sedam puta u poslednoj deceniji: u grupnu fazu jednog od UEFA takmičenja.

Krilni vezista je delovao zadovoljno posle prvog treninga na početku nove sezone. Njemu je izlazak na igralište „Zemunela“ posebno prijalo, jer od 4. marta, kad se povredio na večitom derbiju, nije šutnuo loptu. Propustio je čak 17 utakmica u pohodu na duplu krunu.

Sad gleda samo napred.
„Sve je u redu. Odradio sam prvi trening posle povrede. Lekari uveravaju da je problem saniran. Ne osećam bol. Videćemo kako će sve da izgleda kad na red dođu jači treninzi. Ovo danas je bilo lagano“, podelio je Stevanović utiske sa novinarima posle prozivke i početka drila pod komandom Miroslava Đukića.

Uz čestitke saigračima na nizu od 37 utakmica bez poraza u kome je učestvovao naročito minule jeseni i osvojenoj duploj kruni, izrazio je uverenje da sve što je bilo može i da se ponovi.
„Ostvarili smo herojski uspeh. Sezona je bila istorijska. I ova pred nama može i mora da bude takva. Dobro se zna kakav je klub Paritzan. Ovde se samo uspesi i trofeji računaju. Mora da se odbrani dupla kruna i da se što bolje spremimo za Evropu, jer je pred nama teška godina. Naučeni smo da se nosimo sa pritiskom, zahtevima Partizana u smislu igranja grupne faze UEFA takmičenja. To je istovremeno i odgovornost i izazov“.

M.Topalović
POVREDA JE PROŠLOST: Alen Stevanović

Konkretno:
„Ova ekipa je pre dve sezone, iako u njoj nema mnogo igrača u odnosu na tej period, pokazala na mečevima u Alkmaru i Augzburgu da može da igra kvalitetan, takmičarski, evropski fudbal. Čini mi se da smo napredovali u odnosu na taj period, smirila se i situacija u klubu, osvojena je dupla kruna... A da bi se krenulo napred i to ponovilo, moramo u glavama da se „restertujemo“.

O povratku Miroslava Đukića u Humsku 1...
„Prvi put smo se videli pre ovog treninga, još je rano da znamo šta konkretno hoće od nas, osim onog što smo videli u medijima. Dovoljno je vremena da se naviknemo na zamisli novog trenera. Samo da slušamo i radimo“, recept je Alena Stevanovića.

Stevanović ulazi u poslednju godinu ugovora sa Partizanom. Zimus je bio maltene završen transfer u Antaliju, ali...
„Bilo je na pragu, ne znam šta se desilo i zbog čega se posao izjalovio. Samo znam da sam ćerku ispisao iz vrtića, kupio avionske karte za Tursku... Očigledno nije bilo suđeno. Ne žalim, jer smo osvojili duplu krunu. A sad čekam šansu“, rekao je Alen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online