Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.05.2017.
22:29
Vestionline, Mondo A

Nikolić objasnio zašto je napustio Partizan

Navijačima Partizana nije bilo ni na kraj pameti da bi posle više nego uspešne sezone prvi koji će napustiti tim biti trener Marko Nikolić. Međutim, mladi stručnjak nije mogao da odbije ponudu koja mu je stigla iz Mađarske od strane Videotona, ali kako sam tvrdi nije presudio finansijski deo već zasićenost rada u Srbiji.

EPA/SEAN DEMPSEY
Umesto da sa Partizanom pokuša da napadne Ligu šampiona Nikolić će sa Videotonom u Ligu Evrope

- Članovi uprave su učinili su maksimalan napor da ostanem... Svi razlozi nemaju veze sa Partizanom, nego sam deset godina u ovoj ligi i ovom sezonom sam dostigao maksimum, osvajanjem svega što se moglo. Osetio sam potpunu zasićenost ovom ligom. Imao sam na stolu tri, četiri ponude u poslednjih deset dana - Belgija, Rusija, Mađarska. Čista sportska odluka je da se oprobam na sledećem nivou. Željan sam novog izazova, da radim u klubu koji će i tamo želeti da bude šampion, a kod mene je prevagnula želja za novim dokazivanjem u drugoj zemlji - kazao je Nikolić u izjavi za Mondo.

Nije mladog stručnjaka u Humskoj zadržao ni izazov plasmana u Ligu šampiona, ili najmanje Ligu Evrope.

- Naravno da je Liga šampiona sa Partizanom najveći izazov za trenera, ali ovaj projekat koji sam prihvatio (Videoton, prim. aut.) nije na dva meseca i nije samo Liga Evrope u pitanju, već je reč o nečemu na duže staze. Reč je o odlično organizovanom klubu, sa novim trenerskim centrom, u lepoj zemlji i lepom gradu. Sve to je za mene bilo izazovno i video sam to kao izvanrednu prilika da konačno mogu da rešim neka egzistencijalna pitanja.

Prilikom pozdravljanja sa čelnicima kluba Nikolić im je predložio ko bi mogao da ga nasledi.

- Tokom razgovora smo se dotakli teme eventualnog naslednika i ja sam izneo svoju ideju kao eventualnu pomoć. Ta ideja se poklopila sa idejom sportskog direktora. Biće to dobar izbor - rekao je Nikolić, koji nije potvrdio, ali se naslućuje da je mislio na Iliju Sotolicu.

O timu koji ostavlja nasledniku sada već trener Videotona kaže:

- Partizan ima dobru osnovu. Ovi momci su šampioni, tu su pokazali na terenu. To nije skup najboljih igrača nego najboljih karaktera. Potrebna su, možda, dva, tri pojačanja koja neće poremetiti postojeću hemiju unutar tima i hijerarhiju u svlačionici. Plan za novu sezonu je napravljen, a uveren sam da će novi trener i sportski direktor, i cela uprava, zadržati one koji treba da ostanu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online