Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.07.2010.
22:32
Vestionline A

Vilja odveo Špance u polufinale SP

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je večeras u četvrtfinalu savladala Paragvaj rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je David Vilja u 83. minutu. Španija će u polufinalu Mundijala igrati sa Nemačkom, koja je ranije danas savladala Argentinu rezultatom 4:0. Ovaj meč biće odigran 7. jula. U prvom polufinalu, koje je na programu 6. jula, sastaće se Holandija i Urugvaj.

Prvi udarac ka golu protivnika imao je Paragvaj, ali je Kasiljas u drugom minutu odbranio udarac Santane sa oko 18 metara. U prvih 20-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a Paragvaj je bio ravnopravan rival favorizovanoj Španiji.

Paragvaj je u 20. minutu pokušao preko Alkaraza da iznenadi Kasiljasa, ali je odlično intervenisala odbrana "crvene furije". Španija je prvi ozbiljniji napad izvela u 24. minutu, ali je Da Silva izbacio loptu ispred Toresa. Samo dva minuta kasnije najbolja prilika za španiju. Ćavi je sa oko 20 metara šutirao tik iznad prečke.

Paragvaj je do kraja prvog poluvremena imao izglednije šanse za postizanje gola. Morel je u 36. minutu centrirao s leve strane, ali je Santana bio prekratak. Paragvaj je u 41. minutu postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda. Valdez je u protivničkom šesnaestercu primio loptu, a onda je lako savladao Kasiljasa. Međutim, glavni sudija Karlos Batres je poništio gol na intervenciju svog pomoćnika. Fudbaleri Paragvaja su uložili protest, ali promene odluke nije bilo. Valdez je u poslednjem minutu sa oko 25 metara šutirao preko gola.

Paragvajci su prvi zapretili u drugom delu meča, a Kaseres i Valdez nisu uspeli u 47. minutu da savladaju Kasiljasa. Paragvaj je u 59. minutu propustio priliku da dođe u vođstvo. Pike je u svom šesnaestercu srušio Kardoza, a Batres je pokazao na belu tačku. Kardozo je šutirao po sredini gola, ali je Kasiljas odbranio njegov udarac.

Sudija iz Gvatemale je samo minut kasnije svirao penal za Špance posle duela Alkaraza i Vilje. Alonso je bio precizan sa 11 metara, ali je Batres tražio da se ponovi udarac, jer su igrači Španije ranije ušli u protivnički šesnaesterac. Alonso je ponovo šutirao, ali je Viljar odbranio njegov udarac. Fabregas je pokušao da dođe do lopte, ali je golman srušio španskog fudbalera. Sudija ništa nije svirao, a lopta se odbila do Ramosa, koji nije uspeo da svoj tim dovede u vođstvo, jer je njegov šut izblokirao Da Silva.

Ćavi je u 70. minutu šutirao preko gola. Španija je do pobede stigla u 83. minutu. Pedro je iz idealne šanse pogodio stativu, a lopta se odbila do Vilje. Novi napadač Barselone je šutirao iz prve, a lopta se od stative odbila u mrežu Viljara. Vilja je večerašnjim golom postao najbolji strelac Mundijala sa pet postignutih golova.

Paragvaj je tri minuta kasnije propustio idealnu priliku da izjednači. Kasiljas je odbio loptu do Santa Kruza, ali je golman Španije odbranio udarac napadača Paragvaja. Poslednju šansu na meču imao je Vilja, ali je Viljar bio na mestu.

Španija - Paragvaj 1:0 (0:0)
(Vilja 83')

Stadion: Elis park u Johanesburgu. Gledalaca: Sudija: Karlos Batres (Gvatemala) Žuti kartoni: Pike 57', Buskets 64' - Caseres 59', Alkaraz 60', Morel 72', Santana 88'

ŠPANIJA: Kasiljas, Pujol (od 84' Marćena), Pike, Ramos, Alonso (od 75' Pedro), Buskets, Kapdevila, Vilja, Ćavi, Inijesta, Tores (od 56' Fabregas). Selektor: Visente del Boske.

PARAGVAJ: Viljar, Morel, Alkaraz, Kaseres (od 84' Barios), Riveros, Bareto (od 64' Vera), Valdez (od 72' Santa Kruz), Kardozo, Da Silva, Santana, Veron. Selektor: Herardo Martino

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online