Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
17:50 >> 20:08h
Vestionline A

Majstorija Đurđevića za plasman Partizana u finale Kupa Srbije (VIDEO)

Drugi finalista Kupa Srbije je ekipa Partizana koja je u revanš meču polufinala pred više od 20.000 navijača u Humskoj savladala tim Vojvodine sa 1:0 (1:0) pogotkom Uroša Đurđevića u 44. minutu.

M. Todorović
Uroš Đurđević je ponovo pogodio protiv Vojvodine

Lepo vreme, preuzimanje prvog mesta u prvenstvu i aktivan rezultat posle prvog duela doveli su na stadion Partizana rekordan broj navijača ove sezone, a da nije u pitanju "večiti derbi". Igrači im se nisu odužili dobrom igrom, ali jesu plasmanom u finale u kom že 27. maja u Novom Sadu igrati protiv Crvene zvezde.

Prvo poluvreme nije bilo previše zanimljivo i da nije bilo pogotka Uroša Đurđevića gotovo da ne bi imalo o čemu da se priča. Ali je zato taj gol zaslužio da se nađe u televizijskim špicama jer se radi o pravom majstorstvu centarfora crno-belih, koji se prvo u prijemu lopte oslobodio čuvara, a onda je spoljnim delom kopačke pogodio gornji desni ugao gola Rockova.

Svesno ili ne tek Partizan se povukao na svoju polovinu u drugih 45 minuta i šansu je vrebao iz kontranapada i imao je čak tri vrhunske prilike za pogodak. Jednom nije uspeo Đurđević, a dva puta je šansu propustio povratnik u tim MIhajlović, koji je danas zamenio suspendovanog Leonarda.

Nepisano fudbalsko pravilo da tim koji propusti svoje prilike obično bude kažnjen u ovom meču se nije obistinilo pošto su Novosađani bili prilično jalovi u napadu i osim nekoliko udaraca sa distance nije bilo opasnosti po gol domaćeg tima.

Na kraju, niz utakmica Partizana bez poraza produžen je na 35, a obzirom u kakvoj formi se nalazi tim Marka Nikolića nije nemoguće da i u preostala četiri duela crno-beli nastave tu seriju.

Partizan - Vojvodina 1:0 (1:0) prvi meč 0:0

Đurđević 44  

Partizan: Stevanović - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Radin, Kosović, Janković (87 Ilić), Mihajlović (85 Đuričković) - Tavamba (76 Jevtović), Đurđević.


Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić, Puškarić, Babić (57 Spremo), Antić, Jovančić, Vukasović (83 Đorđević), Meleg, Knežević (75 Stamenić), Malbašić.

Tok meča:  

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj utakmice, Partizan - Vojvodina 1:0, Crno-beli u finalu Kupa Srbije
90. minut - Još četiri minuta nadoknade izgubljenog vremena
83. minut - Đorđević umesto Vukasovića u Vojvodini, kod Partizana Mihajlovića menja Đuričković, a Jankovića kapiten Saša Ilić
80. minut - Partizan se povukao i dozvolio gostima da drže loptu, ali opasno preti iz kontranapada
75. minut - Stamenić menja Kneževića u gostujućem timu, Jevtović umesto Tavambe kod Partizana
73. minut - Dobar udarac Vukasovića sa distance, Stevanović šalje loptu u korner
69. minut - Mihajlović nije kaznio grešku Rockova, nije uspeo da pogodi prazan gol, iskosa sa oko 20 metara
65. minut - Stihijski napadi Vojvodine koji nisu doveli, za sada, do bilo kakve šanse za gol
57. minut - Umesto Babića u ekipi Vojvodine na terenu je Spremo
50. minut - Rockov brani udarac Mihajlovića

46. minut- Već posle 30 sekundi Đurđević je mogao da duplira prednost domaćih, ali mu je Rockov skinuo šut u situaciji jedan na jedan

46. minut - Bez izmena u poluvremenu, Vojvodina je krenula sa centra

Prvo poluvreme

45+1. minut - Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi 1:0 prelepim golom Đurđevića

44. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, kakav pogodak Đurđevića, primio je loptu, okrenuo se, a onda spoljnim delom kopačke loptu poslao u suprotni gornji ugao gola Rockova

40. minut - Pokušaj Đurđevića sa distance, lopta odlazi preko gola

28. minut - Veliki promašaj Marka Jankovića, koji je mogao da bira gde će da šutira, ali je loptu poslao pored gola

22. minut - I dalje bez pogodaka, Vojvodina čak nije stvorila ni šansu u prvoj četvrtini meča
13. minut - Prvo veliko uzbuđenje pred golom Vojvodine, Planić je izblokirao udarac Kosovića, a onda je odbitak odbranio golman Rockov
8. minut - Tribine stadiona u Humskoj su popunjene u velikoj meri. Partizan za sada ima inicijativu, ali bez prave šanse za gol
1. minut - Utakmica je počela, sa centra je krenuo domaći tim

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online