Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.04.2017.
07:15
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Zvezdin i Božovićev fijasko! Ni titula ne može da spere ljagu

Bride obrazi svima kojima je crveno-bela boja na srcu. Zvezda je ponižena u 154. "večitom derbiju", ali šest kola pre kraja šampionata Srbije, četa Miodraga Božovića je bliža tituli od ljutog rivala. Znajući relacije u oronulom, jadnom i bednom srpskom klupskom fudbalu, crveno-beli će odbraniti krunu. Paradoksalno, crveno-beli ove sezone nijedan od tri derbija sa Partizanom nisu dobili, osvojili su samo bod, ali im se smeši titula. Potpuno nezaslužena.

Tanjug
Miodrag Božović i preplaćeni Gelor Kanga mogu da slave samo na "malim" mečevima

Ni ta verovatna odbrana krune ne može da spere ljagu sa učinka fudbalera Cervene zvezde u ovoj sezoni. Jedno veliko ništa su pokazali izabranici Miodraga Božovića. U Evropi dalje od eliminacije "konobara" sa Malte nisu uspeli da odu (da ne beše Kataija, ni Valetu ne bi eliminisali). Obećavali se na našem najvećem stadionu velika dela, dovođeni su pompezno, uz fanfare armije "spin doktora" i poslušnih novinara, smešni stranci, koji su dobili basnoslovne ugovore za naše uslove (Kanga ima godišnju platu od 450.000 evra), a igra i rezultati  - NULA!

Dva poraza od Partizana, od kojih poslednji, bolniji - 3:1 na stadionu "Rajko Mitić", razobličili su svu nemoć momaka u crveno-belim dresovima, zajedno sa trenerom Miodragom Božovićem, koji osim što uveseljava javnost smehotresnim izjavama, već drugu sezonu ništa nije uradio sa Zvezdom.

Reći će mnogi, osvojio je prošle godine titulu (dobro, a šta bi u Evropi?), verovatno će i ove, ali sablasno prazne tribine našeg najvećeg stadiona govore šta oni kojima srce kuca za crveno-bele boje misle o poduhvatima trenerskog "grofa". Jalovo, bezidejno, sporo, sa "legijom stranaca" (meč sa Partizanom počela šestorica stranaca), bez duše, bez igrača koji driblingom, potezom dovode publiku na stadion (takav je bio Aleksandar Katai), to je slika i prilka Zvezde ove sezone.

Dosta je praznih priča Terzića i Božovića. Njihov koncept oslanjanja na strane igrače pokazao se kao totalni fijasko, brodolom. Nijedan od brojnih stranaca ne pravi razlliku kao recimo Partizanov Leonardo, koji se na poslednjem derbiju sprdao sa užasnim štoperima crveno-belih, Frimpongom i Lukovićem.

Završiće se sezone, verovatno će i "Pirova titula" da se slavi, ali navijače (prave navijače) ne mogu da prevare. Poluprazna severna tribina na najvećem meču u Srbiji govori da je i one najodanije izdalo strpljenje, da ne veruju više Božoviću i Terziću i njihovim frazama i obećanjima. Uskoro će prelazni rok, a Zvezda opet neće imati koga da proda jer niko neće fudbalere iz Ljutice Bogdana (mlađanog Mihajla Ristića već dve godine bezuspešno pokušavaju da "utrape" nekom).

Ali, ko da smeni Terzića, Božovića, ko da dovede pristojne ljude kako u upravu, tako i na klupu. Ovde u Srbiji je sve stihija, klubovi su svačiji i ničiji, poligoni za razne poltrone, političke (ne)radnike, razne menadžere. Zato je Zvezda došla do toga da joj ni titula ništa ne donosi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online