Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.04.2017.
21:01 >> 23:22h
Vestionline A

LŠ: Barsa na kolenima, Dibala razbio Katalonce

Barselona je opet na kolenima! U prošloj rundi, Katalonci su na "Nou Kampu" uspeli da nadoknade minus od četiri gola iz Pariza, a sada će imati još jednu "nemoguću misiju". U prvom četvrtfinalanom meču Lige šampiona, Juventus je razbio Barsu - 3:0 (2:0) na svom terenu i stigao na pragu polufinala najjačeg klupskog takmičenja.

Reuters
Slavlje fudbalera Juventusa posle golova Paola Dibale

Četa Luisa Enrikea je pokazala da je u očajnoj formi. Posle poraza od Malage u Primeri, sada ih je "stara dama" dokusurila, i pitanje je da li Mesi, Nejmar i drugovi mogu u revanšu da nadoknade ovu prednost. Juventus je pokazao da ove sezone s pravom puca na osvajanje Lige šampiona. Briljirao je Argentinac Paolo Dibala, koji je zasenio mnogo poznatijeg zemljaka, Lionela Mesija. Sa dva gola u prvom poluvremenu načeo je Katalonce, da bi u nastavku iskusni štoper Đorđeo Kjelini zadao završni udarac španskom šampionu.

Novo čudo sada moraju da naprave fudbaleri Barse, posle onog od prošlog meseca, kada su slavili 6:1 protiv PSŽ-a i uspeli da izbore dvomeč sa italijanskim šampionom, koji je očitao lekciju smušenim gostima iz Katalonije.

Šutevi u gol rivala - 8:2 govori o konkretnosti domaćina, dok su gosti imali mnogo veći posed lopte u nogama (66:34), ali jalovo su delovali napadi gostiju. U prvom poluvremenu, poništen je gol Lionela Mesija, dok je u 69. minutu sudija mogao da pokaže na jedanaesterac za goste jer je posle šuta Nejmara, lopta pogodila u ruku Kjelinija. Ipak, Poljak Marčinjak je samo odmahnuo rukom.

Već od sedmog minuta, "stara dama" je vodila, strelac je bio Paolo Dibala, koji se sjajno snašao i iz okreta matirao čuvara mreže gostiju Ter Štegena, za veliko slavlje u Torinu. U 22. minutu, Argentinac je opet bio precizan, posle asistencije Marija Mandžukića.

Reuters
Nije mogao da gleda potop na "Juventus areni": Lionel Mesi

U nastavku, gosti su imali više loptu u nogama, ali odbrana domaćina odolevala Mesiju, Suarezu i drugovima. U 55. minutu u jeku inicijative gostiju, Đorđo Kjelini je postigao i treći gol za "damu", za potop španskog šampiona. Iskusni štoper Torineza glavom se najbolje snašao u šesnaestercu Barse posle kornera.

Delirijum na "Juventus areni". Ipak, slavlje će morati da usledi posle revanša, jer Barsa je Barsa, nikada ne treba da se otpiše ekipa koja u svojim redovima ima Mesija, Nejmara, Suareza, Rakitića, Inijestu...

Pogledajte sva tri gola domaćina!

Podsetimo, drugi planirani meč za utorak, Borusija Dortmund - Monako je odložen za sredu u 18.45 zbog eksplozije na autobusu sa fudbalerima "milionera".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online