Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.03.2017.
11:12
Tanjug A

Liga šampiona: Siti na meti Falkaa i rudnika Monaka, Atletiko završava posao

Prekaljeni golgeter Radamel Falkao i rudnik velikih talenata Monaka pokušaće sutra da naprave iznenađenje i nadoknade dva gola prednosti Mančester sitija iz prvog duela osmine finala Lige šampiona.

Reuters
Trener Mančester sitija Pep Gvardiola

Fudbaleri Sitija su posle velikog preokreta slavili 5:3 na "Etihadu", pošto su u poslednjih 20 minuta gubili 2:3, pa u Monaku brane lepu zalihu protiv najefikasnijeg tima iz "liga petice". Monako je dao čak 84 gola u francuskoj Ligi 1, gde je prvi na tabeli, pa se nada da će Falkao, Kilijen Mbape, Bernardo Silva, Tomas Lemar i ostali nastaviti sa dobrim igrama i protiv Sitija, naravno, uz pravu igru odbrane.

- Ove sezone igram u kontinuitetu, svi iz kluba mi veruju i osećam se važnim. Sa samopouzdanjem dolaze i golovi, ne mogu da zaboravim da ih postižem - rekao je Falkao, čiji odlazak u Englesku nije bio uspešan u dresovima Čelsija i Mančester junajteda, pre svega zbog povreda.

Sa druge strane, izabranici Pepa Gvardiole podigli su formu u poslednje vreme i počeli da beleže pobede, poslednju protiv Midlzbroa (2:0) u FA kupu, ali će Monako biti mnogo veći zalogaj.

- Nećemo menjati naš stil. Igraćemo kao i do sada, napravili bismo veliku grešku ako bismo se branili - poručio je defanzivac "građana" Pablo Zabaleta, koji će biti zadužen za opasnog Mbappea, posle sjajne role 18-godišnjeg Francuza na "Etihadu".

U drugom meču dileme nema, Atletiko u Madridu protiv Bajer Leverkuzena potvrđuje prolaz u četvrtfinale Lige šampiona jer ima velikih 4:2 iz Nemačke. Stoji da se Nemci nikada ne predaju, verovatno će i sada biti takav slučaj, ali mentalitet i kvalitet Atletika i trenera Dijega Simeonea ne bi trebalo da unesu bilo kakvu neizvesnost na bučnom "Visente Kalderonu". U centru pažnje biće napadač i najbolji fudbaler "jorganžija" Antoan Grizman, strelac šest golova iz prethodnih sedam mečeva.

Novi trener Bajera Tajfun Korkut uveren je da njegov tim neće doživeti novi poraz od Atletika.

- Prethodnih nedelja bili smo svedoci šta sve može da se dogodi u fudbalu. Nećemo izgubiti u Madridu, borićemo se do kraja i znamo šta nam je potrebno da izborimo plasman dalje - optimista je Korkut.

Utakmice u Madridu i Monaku igraju se sutra u standarnom terminu Lige šampiona od 20.45 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online