Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.02.2017.
14:51
Tanjug A

Odbrana Rada: Everton provocirao, osuđujemo pojedince jer su naseli

Fudbalski klub Rad je saopštio danas da je prvotimac Partizana Everton provocirao igrače i navijače tokom tima i da su rasističke uvrede usledile kao odgovor na njegove neprimereno ponašanje.

M. Todorović
Everton u duelu na Banjici 

- Već na poluvremenu je Nikola Drinčić u svlačionici upozorio na nekorektno ponašanje Evertona, koji ga je pri svakom duelu na terenu provocirao, a u nekoliko navrata psovao i majku. Provokacije su išle i u pravcu Radovih navijača hvatanjem za međunožje, nakon čega su pojedinci neprimereno uzvratili - ističe se u saopstenju. 

Kako se navodi, čim se to čulo, oficijelni spiker utakmice je reagovao i upozorio sve na stadionu na fer i korektno navijanje. 

- Nakon obraćanja spikera grupica je prestala sa neprimerenim gestovima, a kada se utakmica završila, usledila je nova provokacija i ponovo bezobrazluk Partizanovog igrača. Evertonu kao da nije bilo dovoljno provociranja na terenu, umesto da ode do svojih navijača i sa njima podeli radost, odlazi do tribine navijača Rada i uz mrežu koja odvaja igralište od tribina pokazuje im ''srednji prst'' podignut u vis. Samo zahvaljujući prisebnosti igrača Rada i većeg dela publike sprečen je izgred - ističu iz Rada. 

Oni dodaju i sledeće: 

- Sudija Srđan Jovanović je video odlazak Evertona do protivničkih navijača i dao mu je žuti karton, a da je video i njegov gest, sigurno bi zaradio i crveni. I nakon svega, medijsko drvlje i kamenje na ekipu sa Banjice. Everton je već jednom kažnjavan za sličan incident na utakmici Zvezda - Partizan. O njegovoj ''lojalnosti'' i principu, govori i činjenica da je nakon smirivanja strasti, na engleskom jeziku, opsovao sve Srbe i time ponovo digao tenziju. 

Uprava Rada, kako se ističe, osuđuje pojedince koji su naseli na provokacije Evertona i odgovorili mu na neprimeren način. 

- Isto tako protestujemo protiv medijske hajke na klub i igrače Rada koji samo nisu hteli da dozvole da ih niko u svojoj kući vređa i ponižava na nesportski način. Da je ova neviđena medijska hajka na klub neosnovana govori i činjenica da ni jednom drugom igraču Partizana nije upućen ni jedan uvredljiv gest ili skandiranje, iako među njima ima još pripadnika drugih rasa i nacionalnosti, kao što su npr. Leonardo ili Tavamba - zaključuju iz Rada. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online