Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.06.2010.
14:17 >> 18:16h
Vestionline A

Srbija pobedila Nemačku sa 1:0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku sa 1:0 (1:0) u drugom kolu Grupe D na Mundijalu u Južnoj Africi.

Gol odluke postigao je Milan Jovanović u 38. minutu, posle asistencije Nikole Žigića. 

Srpski reprezentativci ušli su u meč bez respekta prema Nemcima, tako da je već u trećem minutu Zdravko Kuzmanović imao šansu sa oko 20 metara, ali je njegov šut prošao pored gola Nojera. Nemci su se revanširali odličnim volejem Lukasa Podolskog u sedmom minutu, koji zamalo promašuje okvir gola.

Napadi Srbije uglavnom su išli preko danas odličnog Miloša Krasića, koji je nekoliko puta probio po desnoj strani, ali nijednom nije uspeo da pronađe nikog od svojih saigrača. Žigić je jednom zahvatio loptu glavom, ali i to je bilo bezopasno po Nojera. Nemci su takođe napadali više po desnoj strani, gde se nalazi Filip Lam, koji je odlično sarađivao sa Kedirom.

Kako je meč odmicao Nemci su sve više preuzimali inicijativu i bili konkretniji na terenu. Međutim, posle oštrog starta Miroslava Klosea nad Stankovićem u 37. minutu, napadač Bajerna dobija drugi žuti karton i Nemačka ostaje sa 10 igrača na terenu.

Srbija već u narednom napadu koristi ukazanu priliku i dolazi do vođstva. Posle odličnog prodora Krasića po desnoj strani, u šesnaestercu Nemaca dobro se snalazi Nikola Žigić i glavom prosleđuje loptu Milanu Jovanoviću, koji iz peterca, neometan u padu lako postiže vara golmana Nojera.

Iako sa 10 igrača Nemci nastavljaju da napadaju i ostavljaju bolji utisak. Posle dva vezana kornera, Nemci izvode uigranu akciju nakon koje, posle odbitka Stojkovića, Kedira ostaje sam u "srcu" šesnaesterca, ali srećom njegov udarac trese samo prečku.

U nastavku akcije Podolski šutira još jednom, ali sa gol linije loptu izbija Kolarov, posle čega sudija Manjenko svira kraj prvog dela igre.

U drugom poluvremenu Nemačka nastavlja da igra kao da ona ima igrača više. Ređaju se ataci na gol Srbije, a u propuštenim prilika prednjači Lukaš Podolski.

Prvu gol šansu za Nemce Podolski propušta u 58. minutu. Nemac beži Ivanoviću po levoj strani, ali srećom po Stojkovića, lopta odlazi pored gola. Samo minut kasnije Podolski se našao u još boljoj prilici. Na asistenciju Ozila levom nogom, sa oko sedam metara iskosa, snažno šutira, ali lopta pogađa spoljni deo mreže.

U 60. minut neshvatljiv potez Nemanje Vidića. As Mančester junajteda igra rukom u šesnaestercu nakon čega je dosuđen penal za Nemačku. Srećom, udarac Podolskog brani danas odlični golman Stojković koji je proglašen za igrača utakmice.

Nakon toga selektor Nemačke Joahim Lev u 69. minutu uvodi Kakaua i Marina, a izvodi Ozila i Mulera. Sa druge strane Antić izvodi Ninkovića, a uvodi Kačara.

U 74. minutu jos jedna odlična šansa za Srbiju. Žigic sa pet metara glavom šutira, ali lopta je samo okrznula prečku. Posle šanse još jedna izmena za Srbiju, Radoslav Petrović menja Kuzmanovića. Lev potom sve karte baca u napad, Badštubera menja Marija Gomeš, dok sa druge strane Jovanovića menja Danko Lazović.

U nastavku Nemci napadaju svim raspoloživim sredstvima, dok sa druge strane, Žigić i Kačar u dva navrata ne uspevaju da kazne to što se "panceri" brane sa manjim brojem igrača.

Nemci do kraja meča nisu uspeli ozbiljnije da priprete Stojkoviću, dok su "orlovi" u kontrama bili dosta smušeni i bezidejni. Poslednju šansu na meču imali su Nemci. Posle velike guzve u šesnaestercu, Kedira šutira sa 15-ak metara, ali njegov šut je izblokirao Vidić, tako da je Srbija posle 1973. godine, po prvi put savladala sjajnu ekipu Nemačke, trostrukog prvaka sveta.

Srbija se tako izjednačila sa Nemcima sa tri boda, koliko ima Gana, koja tek treba da igra sa Australijom (bez bodova). U poslednjem kolu Srbija igra 23. juna protiv Australije u Nelspruitu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je posle istorijske pobede nad Nemačkom da će "Srbija u nastavku takmičenja biti ponosna na svoju decu".

Nemačka - Srbija 0:1 (0:1)
Strelac: Jovanović 38'
Stadion: Nelson Mendela u Port Elizabetu. Glavni sudija: Undijano Manjenko (Španija).
Žuti kartoni: Klose 13' i 37', Kedira 20', Lam 33' (Nemačka) - Ivanović 18', Kolarov 19', Subotić 59', Vidić 60' (Srbija).
Crveni karton: Klose 37' (Nemačka)

Srbija: Stojković - Ivanović, Vidić, Kolarov, Subotić - Stanković, Kuzmanović, Krasić, Ninković (Kačar 69'), Jovanović - Žigić.

Nemačka: Nojer - Lam, Fridrih, Mertezaker, Badštuber (Gomeš 75') - švajnštajger, Kedira - Muler (Kakau 69'), Ozil (Marin 69'), Podolski - Klose.

Petak 18.06.2010. 15:30
iskrena cestitka Srbiji i njenim igracima,utakmica je haos bila,dosad za mene jedna od najbolji a onome sudiji treba glavu slomiti,on nema pojma,bolje da nekim zenturacama sudi,pa nesmijes se dirnuti odma zuti karton,hehhehehhehe
Petak 18.06.2010. 21:45
To je karakter!!!Alal vera momci!Samo ne čitajte naše novine još 20 dana:)))) A da-pogledajte komentare od nedelje,čisto da se vidi ko je uvek uz Srbiju!!!Samo napred!!!
Subota 19.06.2010. 02:57
BRAVO BRACO SRBI TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online