Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
11:38
mondo.rs A

FSS i navijači, uskoro nova priča!

Nebojša Ivković u razgovoru za MONDO objasnio zašto će "orlovi" i u Kardifu biti bez organizovane podrške navijača, ali i otkrio šta FSS planira po tom pitanju u budućnosti.

Rojters
ZA PRIMER: Lepota i šarm na tribinama

Poučeni negativnim iskustvom iz prošlosti, u Fudbalskom savezu Srbije već godinama unazad odlučuju da ne uzimaju ulaznice koje im nude domaćini kada naša reprezentacija gostuje.

Kako su "orlovi" igrali u prethodnih nekoliko kvalifikacionih ciklusa, to i nije bilo toliko primetno, jer ih je malo ko gledao kod kuće, a kamoli u gostima. 

Dobar start u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, međutim, ponovo je privukao pažnju javnosti na naše najbolje fudbalere. Ako bi u petak u Velsu ostvarili pobedu, treću uzastopnu, a onda i u Gruziji u martu, nema sumnje da bi ekipu Slavoljuba Muslina u junu u Beogradu dočekale pune tribine protiv Velšana.

O tome, ipak, kada dođe vreme... Sada je aktuelno gostovanje naše reprezentacije u Kardifu (subota, 20.45), na kojem će igrači ponovo biti bez podrške navijača. Barem one organizovane, jer je FSS odbio ponuđenih 500 ulaznica.

"Tačno je da nisu trebovane karte za utakmicu u Velsu. FSS to ne radi već nekoliko godina. Poznato je da smo imali probleme sa navijačima, posebno na gostujućim stadionima i otuda takva odluka. Što se tiče utakmice sa Velsom, tu dodatan problem predstavljaju vize, jer može da se desi da neko trebuje ulaznice, a ne dobije vizu i onda otkaže, pa nastaje komplikacija",objasnio je za MONDO generalni sekretar nacionalne "kuće fudbala", Nebojša Ivković i zatim nam otkrio šta FSS planira po tom pitanju:

"To je jedna od važnih tema i od iduće godine imaćemo posebnu strategiju po pitanju navijača. Ideja je da se ulaznice kupuju kao za evropska prvenstva: jedan čovek - jedna karta. Želja nam je da imamo podršku i na gostujućim terenima, ali na jedan normalan i pristojan način. Potrudićemo se da to rešimo u idućoj godini".

Aktuelna tema u Velikoj Britaniji uoči utakmice Vels - Srbija je i odluka FIFA da zabrani fudbalerima nošenje papirnatog makovog cveta, kojim se obeležava Dan primirja (11. novembar) posvećen žrtvama ratova.

Iz FS Engleske i Škotske najavili su da neće poštovati zabranu u međusobnom duelu, koji njihove reprezentacije igraju u subotu, dok su Velšani i dalje neodlučni. Pojedini tamošnji mediji pisali su da će odluku doneti selektor Kris Kolmen, ali i da će biti upitan naš Savez.

"To je sve na UEFA, pod čijim nadzorom su evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ako im oni dozvole, pa nas pitaju da li i mi pristajemo, razmotrićemo, ali trenutno to pitanje nema veze sa nama", rekao nam je Ivković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online