Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.06.2010.
15:25 >> 17:20h
Vestionline A

Holandija bolja od Danske

U prvoj utakmici prvog kola E grupe na šampionatu sveta u Južnoj Africi fudbalska reprezentacija Holadnije pobedila je u Johanezburgu selekciju Danske rezultatom 2:0 (0:0).

Holandija je povela autogolom Martin Poulsen u 46. minutu, a pobedu "lalama" osigurao je Dirk Kujt pet minuta pre kraja duela. U drugom meču Grupe E od 16 časova sastaju se Japan i Kamerun.

Prvo poluvreme šestog međusobnom duela Holanđana i Danaca nije bilo preterano zanimljivo niti uzbudljivo. Obe ekipe su igrale oprezno i disciplinovano, sa tim što je Holandija imala veći posed lopte i veću želju da ugrozi gol protivnika. U tome su u prvoh 45 minuta prednjačili Snajder, Van der Vart i Van Persi, ali pre svega udarcima iz daljine koji nisu preterano ugrožavali gol Sorensena.

Ni Van Marvijk niti Martin Olsen nisu napravili nijednu promenu na odmoru, a već u 44. sekundi drugog dela igre Holanđani stižu do vođsdtva posle velike smušenosti Martina Olsena, koji je, posle centaršuta Van Persija, glavom zahvatio loptu koja je zakačila njegovog saigrača Agera i završila u mreži.

Holanđani su posle vodećeg gola zaigrali još angažovanije i tek tada postali opasni po gol Sorensena. Ređale su šanse i polušanse Kujta, rezerviste Elije, Afelaja, ali lopta nije htela u gol. U 78. minutu Sorensen je praktično sa gol linije izbacio loptu sa gol linije što je bila najbolja šansa Holanđana na meču. Sa druge strane indisponirano Bentnera zamenio je Bekman, a Enevoldsena - Gronkjer. Međutim ni to nije dalo rezultata.

Holanđani su tri boda osigurali pet minuta pre kraja meča kada je na loptu, odbijenu od stative nakon šuta Elije, natrčao Kujt i neometan sa jednog metra pogodio mrežu i postigao svoj 15. gol za "lale", koje nisu poražene još septembra 2008. godine.

Selektor Holandije Bert van Marvijk izjavio je da je njegov tim zasluženo došao do pobede nad Danskom.

"Jedino je bitno da smo stigli do tri boda na startu SP. Danska je dobra odbrambena ekipa i nikada nije lako stići do pobede protiv njih. Mi smo kontrolisani igru u većem delu meča, ali je sve bilo lakše posle gola početkom drugog poluvremena. Morali smo da postignemo još nekoliko golova, ali zadovoljan sam i ovim rezultatom", rekao je Van Marvijk i dodao:

"Elija je svojim ulaskom doneo mnogo toga pozitivnog u našem napadu. Uneo je svežinu u naš tim. Lepo je znati da takve fudbalere imam i na klupi za rezervne igrače", zaključio je holandski selektor.

Holandija će 19. juna igrati protiv Japana, a pet dana kasnije "lale" će se sastati s Kamerunom.

Holandija - Danska 2:0 (0:0)
(Ager ag 46', Kujt 85')
Žuti kartoni: De Jong 44', Van Persi 49' (HOL) - (DEN)
Stadion "Soker siti" u Johanesburgu. Glavni sudija: Stefan Lanoj (Meksiko)
Holandija: Stekelnburg - Van der Vil, Hejtinga, Matijsen, Van Bronkhorst - De Jong (De Zuv 87'), Van Bomel, Kujt, Snajder, Van der Vart (Elija 67') - Van Persi (Afelaj 77'). Selektor: Bert van Persi.
Danska: Sorensen - Jakobsen, Ager, Kjar, Poulsen - Kahlenberg (Eriksen 73'), Jorgensen - Romedal, Bentner (Bekman 62'), Enevoldsen (Gronkjer). Selektor: Morten Olsen.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online