Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.08.2016.
19:06 >> 23:27h
Vestionline A

Liga šampiona sanak pusti za Zvezdu: Bugarska samba na "Marakani"

Liga šampiona ostaje samo san za Crvenu zvezdu. Bugarski Ludgorec je očitao lekciju četi Miodraga Božovića i slavio u revanšu na "Marakani" 4:2 posle produžetaka i plasirao se u poslednju rundu kvalifikacija za evro elitu. Posle 90 minuta bilo je 2:2, koliko je bilo u Bugarskoj. Tim iz Razgrada je pokazao da je mnogo bolji tim. Crveno-beli mogu da žale zbog katastrofalnih grešaka kod golova, ali Evrope ne prašta amaterizam, koji je srpski šampion ispoljio u revanšu pred 55.000 gledalaca na našem najvećem stadionu.

N. Đurović
Nije uspeo da se ponovi igru iz Razgrada: Aleksandar Katai

Bugarski šampion je samo vešto koristio očajnu odbranu crveno-belih. Briljirali su Brazilci, Vanderson, Marselinjo i Kafu, koji su lako izlazili na kraj sa četom Miodraga Božovića. Zvezda je nekako uspela da dođe do produžetaka, ali u njima nije bilo snage. Tada je svežina i brzina Brazilaca iz Razgrada rešila pitanje pobednika. Vanderson je već na startu prvog produžetka sa dva gola utišao "Marakanu".

Odlično je Zvezda krenula, Donald je već u 17. minutu postigao vodeći gol. Međutim, početničkim greškama odbrane i golmana crveno-belih, Damira Kahrimana, gosti su preokrenuli rezultat. Ukrajinac Plaštun je u finišu prvog poluvremena dobio dva žuta kartona, a onda je Gelor Kanga napravio glupost posle završetka prvih 45 minuta, kada je udario protivničkog igrača i dobio crveni karton.

Zvezda je u nastavku uspela da izjednači preko Ibanjeza iz penala, u 61. minutu, posle faula nad rezervistom Vijeirom. Crveno-beli mogu da žale što je Donald bio zamalo neprecizan u 76. minutu. U produžecima, dominacija bugarskog šampiona.

Zvezdi ostaje nada da će u dva meča u plej-ofu za Ligu Evrope da obezbedi evropsku jesen i minimum još šest mečeva za klub. Čini se da bi to bila "puna kapa" za ovaj, ipak limitirani tim. Slabašna La Valeta je pokazala da crveno-beli još nemaju tim za Evropu, a bugarski šampion je kaznio sve propuste katastrofalne odbrane srpskog šampiona. Trener Božović će imati pune ruke posla da uigra tim, pred dva meča kvalifikacija za Ligu Evrope (žreb u petak), koji znače život za posrnulog giganta sa "Marakane".

PROČITAJTE TOK UTAKMICE I POGLEDAJTE SVE GOLOVE SA "MARAKANE"!

120+1. minut - Gotov je meč, Ludogorec je pobedio 4:2.
106. minut - Počeo je drugi produžetak. Na "Marakani" tišina, muk...

94. minut - GOOOL, Vanderson iz kontre, het-trik "karioke". Ludogorec ide dalje, sada već nema dileme.

92. minut - GOOOL, Vanderson je postigao gol, Zvezdina nemoguća misija. Napad Zvezde ne može toliko golova da postigne, koliko očajna odbrana crveno-belih može da primi golova. Sada Zvezda mora da postigne dva gola. Čini se da nema ni snaga, ni znanja da se to uradi.

91. minut - Počeo je prvi produžetak.

90+3. minut - Igraće se produžeci na "Marakani".

83. minut - Obe ekipe malo opreznije u finišu drugog poluvremena.

76. minut - Donald je imao sjajnu šansu posle prodora Vijeire, ali je šutirao pored gola.

61. minut  - GOOOL, Luis Ibanjez siguran sa bele tačke.

60. minut - Penal za Zvezdu, posle starta Stojanova nad Vijeirom.

57. munut - Umesto Moučea u igri je Džon Ruiz.
54. minut - Gosti prete preko brzonogih Brazllaca, Kafua, Vandersona i Marselinja.
52. minut - Sprema se Ugo Vijeira da uđe u igru. Srnić je tražio penal, ali Italijan odmahuje rukom. Ulazi Portugalac, izlazi neprimetni Srnić.
46. minut - Palomino ulazi umesto Rumuna Kešereu. Božović nije menjao na poluvremenu.

Gelor Kanga je dobio crveni karton zbog udaranja igrača Ludogoreca. Glupost Kongoanaca. Oba tima igraće u nastavku sa desetoricom.

45+3. minut - Završeno je prvo poluvreme, Ludogorec ima rezultat koji ga vode u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

44. minut - Ukrajinac Plaštun za nekoliko minuta dobija dva žuta kartona. Zvezda ima igrača više. Ovo je dar za domaćina, koji mora da igra mnogo bolje nego u dosadašnjem toku meča.

40. minut - Duva promaja u odbrani crveno-belih. GOOOL, kiks Kahrimana, Vanderson sa 20 metara postiže gol ispod ruke nesigurnog golmana crvenop-belih. Očajna Zvezda.

38. minut - Bugari prete iz prekida. Kahriman je spasio gol Zvezde.
35. minut - Opet Katai preti, ali loš šut, domaćin se oslobodio pritiska Ludogoreca.
33. minut - Solo prodor Kataija, ali je najbolji igrač Zvezde šutirao iznad gola.

25. minut - Panika u odbrani Zvezde, Bugari su mogli do vodećeg gola. Sreća uz domaćine. Gosti dominiraju.

23. minut - GOOOL, Ludogorec je izjednačio. Opet je Kafu kao brzi voz provozao petoricu igrača crveno-belih i matirao nemoćnog Kahrimana.

22. minut - Bugari opet u naletu, Zvezda se bazirala na kontrama.

17. minut - GOOOOL, Bomba Mičela Donalda, sa 20 metara. Loše je intervenisao i golman gostiju Stojanov.

14. minut - Pritisak Bugara. Plaštun glavom preko gola Zvezde.
9. minut - Bugari traže penal posle pada Natanijela, ali nema ništa od najstrože kazne. Aniset Abel je dobio žuti karton zbog starta nad Kangom.
7. minut  - Prvi šut ka golu Kahrimana. Pokušao je Marselinjo sa 20 metara, ali je Kahriman odbio loptu u koner.
4. minut - Igra se ofanzivno, oba tima kidišu na gol.
2. minut - Ibanjez je pokušao iz slobodnog udarca sa više od 35 metara, ali je slab udarac Argentinca. Domaćin krenuo ofanzivno na startu.
1. minut - Utakmica je počela.

Uz taktove "Pukni zoro", igrači obe ekipe su izašli na teren "Marakane". Više od 50.000 gledalaca na našem najvećem stadionu. Sjajna koreografija preko celog stadiona.

Navijači skandiraju Dejanu Stankoviću, koji će bodriti crveno-bele. "Jedan je Stanković Dejan", peva sever.

Sat vremena pre početka meča, vri na "Marakani". Navijači spremaju spektakl. Koreografija će biti preko celog stadiona, a na početku meča sa razglasa će se čudi pesma "Pukni zoro".

 

 

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Kanaga, Srnić, Katai, Mouče.

LUDOGOREC: Stojanov, Milnev, Moci, Plastun, Abel, Đakov, Vanderson, Natanijel, Kafu, Marselinjo, Kešeru.

"Delije" ne biraju sredstva kako da pomognu pulenima Miodraga Božovića kako bi izbacili bugarskog šampiona. U noći između ponedeljka i utoraka, navijači crveno-belih su pirotehničkim sredstvima budili gostujuće fudbalere u hotelu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online