Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.07.2016.
15:34
Vestionline, Tanjug A

Zvezdaši bi da izbegnu Zagrepčane

Fudbaleri Crvene zvezde posle devet godina ponovo će juriti jedan od retkih neispunjenih ciljeva, debitanski plasman u Ligu šampiona od formiranja novog formata. Crveno-beli su nekoliko puta bili blizu elite, a jedan od bolnih trenutaka bila je eliminacija od Rendžersa iz Glazgova 2007. godine ukupnim rezultatom 1:0.

A. Čukić
Zvezda u pohodu na Ligu šampiona

Crveno-beli su nekoliko puta bili blizu elite, a jedan od bolnih trenutaka bila je eliminacija od Rendžersa iz Glazgova 2007. godine ukupnim rezultatom 1:0.

Jedini koji je iz sadašnjeg sastava državnog prvaka tada igrao bio je 34-godišnji Dušan Anđelković, koji priznaje da mu je poraz od škotskog velikana bio jedan od najtežih u karijeri, ali da je siguran da bi sada sreća mogla da se okrene na vodenicu Crvene zvezde i na jesen zatrese čuvena mušema na Marakani.

- Sećam se da smo protiv Rendžersa bili bolji dvomeču, ali su oni prošli dalje zbog gola u 90. minutu u Glazgovu. U tom meču bili smo u egalu, a onda je Naćo Novo posle naše dekoncentracije postigao gol i to se ispostavilo kao presudan trenutak. U Beogradu smo dominirali 90 minuta, promašili veliku šansu Burzanovića na početku meča, napadali, ali je Rendžers bio srećniji. Ostao je gorak ukus - prisetio se Anđelković u razgovoru sa izveštačem Tanjuga na pripremama u Termama Čatež.

Anđelković ističe da je došlo vreme da se "vrate neke stvari" i da bi sreća morala da pogleda crveno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona, posebno prilikom žreba.

- Sada je slična situacija kao te 2007. godine, imamo veoma kvalitetan tim, dolaze pojačanja... Odigrali smo odlično prošle sezone, puni smo samopouzdanja i imamo velika očekivanja u Evropi. U timu se više razmišlja nego priča o Ligi šampiona, ali mislim da bi uspeh bio i plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Iskusni levi bek smatra da bi idealan protivnik na putu ka najjačem klupskom takmičenju bio BATE Borisov, ekipa koja se prošle sezone isprečila Partizanu u plej-ofu.

- Mnogo je sličnih ekipa u kvalifikacijama, ozbiljnog kvaliteta, koje dugo igraju godina u Evropi i mnogo ulažu. Birao bih BATE, iako je prošle godine izbacio Partizan, čini se lako. Želeo bih njih ispred, na primer, zagrebačkog Dinama. Ne bih imao ništa protiv Zagrepčana, ali bih voleo više BATE, možda i da se izbegnu tenzije, ali ako bude tako nećemo da brinemo.

Prema njegovim rečima navijači Crvene zvezde predugo su čekali da gledaju rivale iz krema fudbala, a u tom postu učestvovala je i UEFA kada je zabranila učešće u Evropi zbog kršenja finansijskog fer-pleja 2014. godine.

- Nažalost se tako desilo... Mislim da ćemo konačno posle dugo godina i neuspelih pokušaja sada imati šansu. Uvek su nam padali teški protivnici, nekad nismo imali sreće - poručio je bivši internacionalac u Rusiji.

Za kraj, Anđelković ima veliku želju da se od aktivnog bavljenja fudbalom sa titulom i Ligom šampiona, nakon što je pred polazak u Sloveniju potpisao novi jednogodišnji ugovor.

- Osećam se potpuno spremnim, imam 34 godine, što nije malo. Nisam imao želju da igram u Srbiji, osim u Crvenoj zvezdi, u ovom trenutku. Plan mi je da odradim ugovor do kraja i oprostim se šampionskom titulom i igranjem u Ligi šampiona. To bi bio najlepši scenario - zaključio je Anđelković.

Fudbaleri Crvene zvezde evropsku odiseju kreću 12. ili 13. jula utakmicom u gostima protiv boljeg iz duela između Valete (Malta) – B36 (Farska Ostrva).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online