Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.06.2010.
19:30
Vestionline A

"Orlovi": Bićemo pravi protiv Kameruna!

Fudbalska reprezentacija Srbije poručila je da će u subotu protiv Kameruna (20,30h) pokazati svu snagu u meču koji će poslužiti kao odlična priprema za prvi duel na Mundijalu sa selekcijom Gane.

Srbija poslednji pripremni duel za SP u Južnoj Africi igra na stadionu Partizana od 20,30 časova. Puleni Radomira Antića planiraju da se pred svojim navijačima iskupe za dva loša izdanja protiv Novog Zelanda (0:1) i Poljske (0:0) na pripremama u Austriji.

"Tokom dosadašnjeg dela priprema uradili smo sve kako bismo početak Mundijala dočekali potpuno spremni. Na tome smo i bazirali treninge, ali moram da budem iskren i kažem da imamo dodatnu obavezu na utakmici protiv Kameruna. Želimo da zahvalimo narodu na podršci, bez koje bismo se mnogo teže plasirali na Mundijal. Optimista sam, jer smo dovoljno trenirali i dovoljno se odmorili, a uveren sam da ćemo pred domaćom publikom, u pravom ambijentu, pronaći dodatnu inspiraciju", rekao je Antić.

Strateg "orlova" ističe da još uvek nije odlučio koja ekipa će istrčati protiv kameruna.

"Nisam još odredio početni sastav. Ta odluka mora da prenoći, ali ne mora da znači da će večerašnji tim biti naša kombinacija za utakmicu protiv Gane. Imam grupu od 23 momka i ne želim da bilo ko od njih oseti da nije deo ove priče. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem, zajedno smo odradili više od 90 treninga i isto toliko video-konferencija. Vođenje takvog tima za mene predstavlja privilegiju", dodao je Antić.

Lošiji rezultati u prve dve pripremne utakmice malo su ohladile srpske reprezentativce, pa Danko Lazović ističe da je ekipa svesna da mora ostati koncentrisana, jer više nema prava na greške.

"U Austriji smo uradili ono što smo trebali. Mene raduje što se sve onako završilo jer nas je nateralo da se malo zamislimo, da shvatimo da nam je koncentracija neophodna stalno i da shvatimo da nismo toliko dobri. Nadam se da smo shvatili da na Svetskom prvenstvu nemamo prava na greške", izjavio je napadač Danko Lazović.

Golman Vladimir Stojković tvrdi da utakmice na Mundijalu neće biti ništa drugačije od onih u Austriji.

"Mečevi u Austriji su nam pokazali šta nas čeka u Africi. I tamo će detalji odlučivati jer su sve ekipe ujednačenog kvaliteta", izjavio je Stojković.

Napadač Nikola Žigić "voleo" bi da zaboravi Novi Zeland i Poljsku, i protiv Kameruna nastavi pobedničku seriju iz kvalifikacija za SP.

"Protiv Kameruna bi trebalo da igramo kao u kvalifikacijama, da nastavimo tamo gde smo stali. Izvukli smo pouke iz prijateljskih utakmica u Austriji. Sigurno da bi sutra mogli da napravimo dobru uvertiru ako pobedimo Kamerun pred i da se pozdravimo sa našim navijačima pred polazak u Južnu Afriku", dodao je Žigić.

Srbija u Južnu Afriku kreće u ponedeljak. Prvu utakmicu igra protiv Gane 13. juna u Pretoriji, pet dana kasnije (18.juna) igraće sa Nemačkom u Port Elizabetu, a 23. juna sa Australijom u Nelspruitu.

Reprezentativci posetili Kuću fudbala

Najbolji fudbaleri Srbije i članovi stručnog štaba naše nacionalne selekcije posetili su danas Nacionalnu kuću fudbala koja se gradi Staroj Pazovi, prenosi "Tanjug".

Pored naših najboljih fudbalera, novi sportski centar posetili su i potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković.

"Ovo je impozantan objekat i radovi se dobro odvijaju, pre svega zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije. Sigurno je da će od ovog sportskog centra koristi imati celokupan srpski sport, ali nećemo se na tome zadržati", rekao je Dinkić nakon obilaska gradilissta.

On je u ime Vlade obećao da će u narednom periodu država pomoći FSS da na deset naših stadiona postavi osvetljenje.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je rekao da će sportski centar, u koji će se "preseliti" sve nacionalne selekcije, biti završen do kraja oktobra ili početka novembra i da je to svakako kapitalna investicija koja će služiti svim budućim naraštajima.

"Za sada sve ide po predviđenoj dinamici. Tereni su spremni i za desetak dana će biti postavljena trava. Postavljeni su i reflektori, tako da će posle prvenstva sveta sve biti u funkciji", rekao je Karadžić.

Karadžić je Dinkiću uručio dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom, a kapiten naše nacionalne selekcije Dejan Stanković zahvalio je potpredsedniku vlade i ministarki sporta na podršci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online