Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.06.2010.
22:20 >> 13:16h
Vestionline A

Srbija odigrala bez golova sa Poljskom

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 0:0 protiv selekcije Poljske u pretposlednjoj proveri pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Za razliku od susreta sa Novim Zelandom, selektor Radomir Antić malo manje je kombinovao sastav, tako da su se na terenu našli Ivanović, Luković, Lazović, Jovanović, Krasić i kapiten Stanković. Sa druge strane, odmorio je Vidića, dok su golman Stojković i Marko Pantelić odigrali drugo poluvreme.

Poljaci su bolje počeli utakmicu i u prvih petnaestak minuta imali su loptu u svom posedu mnogo više od srpskih igrača. Uz takav odnos snaga Poljaci su u nekoliko navrata organizovali opasne akcije iz kojih su mogli da dođu do gola. Bez Vidića, bilo je malo nesigurnosti u odbrani Antićevih izabranika, ali današnji protivnik nije uspeo da realizuje ni jednu šansu.

Srbija je do igre došla u finišu prvog poluvremena, kada su se razigrali Krasić i Jovanović. Najbolju šansu u tom delu igre propustio je danas veoma raspoloženi Danko Lazović, koji je na dodavanje Krasića bio na samo pet metara od golmana Fabijanskog, ali nije zahvatio loptu na najbolji način i šansa je propala.

Ulaskom Zorana Tošića i Marka Pantelića, u drugom poluvremenu Srbija je bila još opasnija. "Orlovi" su dominirali u prvih dvadeset minuta drugog poluvremena, ali nisu uspeli da dobru igru materijalizuju golom. Šansu utakmice propustio je Marko Pantelić u 73. minutu kada je sa samo nekoliko metara šutirao preko gola, a na asistenciju Dragana Mrđe, koji je ušao sa klupe i za 20-tak minuta pokazao veliku agilnost i probojnost po desnoj strani.

Do kraja susreta viđeno je još nekoliko udaraca sa distance za oba tima, ali nije bilo opasnosti po golmane Stojkovića i Fabijanskog.

Selektor "orlova" Radomir Antić bio je zadovoljan viđenim u meču protiv Poljske i ističe da nije toliko bitno što njegovi izabranici nisu uspeli da postignu gol, već da je daleko važnije da se niko nije povredio.

"Zadovoljan sam utakmicom. Imali smo dobrog protivnika u svim fazama igre. Imali smo šanse da postignemo gol, ali nismo uspeli, mada je to najmanje važno. Uslovi su bili takvi da je najvažnije da se niko nije povredio", rekao je Antić posle meča.

Ni ovaj meč, po velikoj kiši i veoma natopljenom terenu u Kufštajnu, nije mogao da prođe bez upada navijača u teren, s tim da su ovoga puta u glavnoj ulozi bili Poljaci.

Srbija se u četvrtak vraća u Beograd, a u subotu na stadionu Partizana igra se generalna provera pred odlazak na Mundijal, a protivnik je reprezentacija Kameruna.

Srbija - Poljska 0:0
Stadion: Gradski u Kufštajnu. Gledalaca: 7.000. žuti kartoni: Petrović (Srbija), Peško, Vojtkovjak (Poljska).

SRBIJA: Isailović (Stojković 46'), Ivanović, Subotić, Luković, Kolarov, Stanković (Petrović 46'), Kuzmanović, Krasić (Mrđa 68'), Jovanović (Tošić 46'), Lazović (Kačar 57'), Žigić (Pantelić 46'). Selektor: Radomir Antić.


POLJSKA: Fabijanski, Vojtkovjak, Dudka, Grosicki, Sadlok, Pišček (Jodlovjec 67'), Blažčikovski (Matuščik 89'), Peško (Ribus 79'), Mirzejevski, Novak (Četnarski 71'), Levandovski (Sobijek 90'). Selektor: František Žmuda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online