Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.05.2016.
11:37
Tanjug A

"Nastavljamo borbu protiv Kosova"

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Željko Kojić obraćajući se delegatima Kongresa FIFA, uoči sinoćnjeg prijema kosovskog saveta u međunarodnu fudbalsku organizaciju istakao je da će FSS nastaviti pravnu borbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Reuters
Srbija se neće miriti sa odlukom koja je doneta na kongresu FIFE

- Želim da istaknem da Fudbalski savez Srbije, a to je bio naš stav i na Kongresu UEFA, nije protiv da se fudbal, uključujući i internacionalni nivo, igra na svim delovima naše planete i da mladi fudbaleri imaju priliku da svoje veštine i znanje uporede sa sportistima iz drugih zemalja. Međutim, kao i uvek do sada, zalažemo se da se u našem sportu primenjuju važeća pravila i da se savezi koji ne ispunjavaju uslove ne mogu primati u članstvo  UEFA, a kasnije i FIFA - istakao je Kojić.

On je dodao da će se u protivnom otvoriti drugi slični slučajevi, tako da bi u budućnosti UEFA i FIFA mogli da budu izloženi mnogim zahtevima za prijem u članstvo, a da zemlje iz kojih su savezi nisu punopravni članovi UN.

- Stav FSS je da u čitavom slučaju ima jako puno politike i motiva koji treba da budu izvan delovanja sportskih, u našem slučaju fudbalskih organizacija. Mora se imati u vidu da je Kosovo i Metohija shodno važećoj Rezoluciji Saveta bezbednosti UN br. 1244, deo Republike Srbije pod upravom Ujedinjenih nacija. Fudbalski klubovi sa teritorije Kosova i Metohije (sa srpskim igračima), uključeni su u sistem fudblskog sporta gde nadležnost ima FSS. Postavlja se pitanje kako će ovi klubovi ubuduće egzistirati i kako će se takmičiti - rekao je on.

Kojić je rekao da se postavlja veoma važno i načelno pitanje kako će savezi čije matične države nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu, organizovati međusobne utakmice i kako će se primenjivati protokol pred utakmice.

- Na kraju, želim još jednom da istaknem da je Fudbalski savez Srbije protiv prijema Fudbalskog saveza Kosova u članstvo FIFA i da će i posle ovog Kongresa nastaviti sa pravnom borbom, koja bi imala za cilj da opovrgne odluku UEFA Kongresa o prijemu FS Kosova u članstvo ove Konfederacije - zaključio je Kojić.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2016. 14:17
Dobro ste vi odradili posao!Pomagali ste Siftarima,a sad kao glumite bolesnog majmuna!!Najbolje bi bilo da Srbija istupi iz tih organizacija ionako je slaba pa i nije neki promasaj da ne igraju!Ovako ce ih jos uslovljavati da igraju sa Siftarima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online