Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.05.2010.
19:01 >> 22:13h
Vestionline A

"Orlovi" pali protiv Novog Zelanda

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od selekcije Novog Zelanda rezultatom 1:0 u prvom pripremnom meču za odlazak na Mundijal, a koji je odigran u austrijskom gradu Klagenfurtu.

Naša selekcija je odigrala prvi meč na pripremama u Austriji, ali je uprkos kombinovanom sastavu prikazala lošu igru i zasluženo je poražena od Novog Zelanda minimalnim rezultatom.

U timu "orlova" nije bilo rovitih Jovanovića i Krasića, Ivanović je bio odsutan zbog kumovanja na venčanju, a u igru nisu ulazili ni kapiten Dejan Stanković, kao ni Aleksandar Luković.

Prvu šansu na utakmici imao je Pantelić, koji je u 14. minutu iskosa sa desne strane sa oko 10 metara šutirao pored gola Novog Zelanda. Obradović je morao zbog povrede morao da napusti teren u 20. minutu, a u igru je ušao Kolarov.

Novi Zeland je došao u vođstvo u 22. minutu, nakon što je Šmelc prihvatio dubinsku loptu u kaznenom prostoru Srbije, a onda prevario Rukavinu i loptu smestio iza leđa golmana Stojkovića. Samo dva minuta kasnije Novi Zeland je propustio šansu da povede 2:0. Felan je šutirao sa oko 18 metara po sredini gola, ali je Stojković odlično intervenisao. Na loptu je natrčao Šmelc, ali je šutirao preko gola.

Srpska selekcija je u nastavku meča imala više od igre, dok su reprezentativci Novog Zelanda pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Stojkovića. Srbija je najveću šansu za izjednačenje imala u 38. minutu. Ninković je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Subotić je sa nekoliko metara šutirao glavom pored gola Pastona.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Pantelić u 47. minutu, ali se srpski napadač nije snašao u šesnaestercu protivnika i šutirao je pored gola. Naša selekcija je u 63. minutu propustila veliku priliku da stigne od izjednačenja. Mrđa je odlično prošao po desnoj strani, a onda je uputio centaršut u protivnički šesnaesterac, ali Žigić nije uspeo da postigne gol sa svega nekoliko metara.

Broki je u 75. minutu propustio priliku da poveća vođstvo Novog Zelanda na 2:0, ali je šutirao pored gola. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, a naša selekcija će naredni meč odigrati u sredu protiv Poljske.

Utakmica je u 85. minutu bila prekinuta, pošto su navijači srpskog tima ubacivali predmete u teren, a nekoliko njih je i utrčalo na igralište. Međutim, meč je nekako priveden kraju.

Srbija - Novi Zeland 0:1 (0:1)
Šmelc 22'

Žuti kartoni: Žigić - Bertos, Lokhid; Stadion u Klagenfurtu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Oliver Drahta (Austrija).

Srbija: Stojković (Đuričić), Vidić, Rukavina, Subotić, Obradović (Kolarov), Kuzmanović (Mrđa), Milijaš (Petrović), Ninković (Kačar), Tošić, Žigić, Pantelić (Lazović).

Novi Zeland: Paston, Nelsen, Red, Lokhed, Smit, Bertos, Kristi, Eliot, Felon, Šmelc, Vuds (Broki).

Subota 29.05.2010. 21:46
Poraz je stigao na vreme,bez euforije,ali i bez panike.Praktično bez pola tima,jedino brine što su nam par puta prodali akcije sa treninga,kod gola i još jednom pred kraj.Biće bolje sa Lukovićem umesto Nevena na mestu štopera,o desnom spoljnem ne treba ni pričati.
Subota 29.05.2010. 21:00
glavu gore,treba put predeverati i jos igrati utakmicu + nikakav znacaj utakmice,kao ratko napise,onaj papan se toliko blamiro ma ko nebi mu bio u kozi,hehhehheee al et sta nece alkohol uraditi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online