Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.12.2015.
18:58 >> 22:46h
Vestionline A

Rekorder Ronaldo sprečio novi kiks Reala, Barsa i Atletiko na vrhu

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Real Sosijedad sa 3:1 u jednom od prva dva meča 17. kola španske Primere.

Reuters
Silan: Kristijano Ronaldo

Real je na krilima rekordera Kristijana Ronalda slavio na "Santjago Bernabeuu", iako ponovo nije odigrao dobru utakmicu.

Portugalac je postigao dva gola i bio najzaslužniji što se "kraljevski klub" barem na nekoliko sati popeo na čelo tabele sa 36 bodova, jednim više od Barselone i Atletiko Madrida.

Real je poveo u 42. minutu preko Ronalda, koji je bio precizan sa bele tačke i tako se iskupio za promašaj sa penala desetak minuta ranije. Kristijano je postigao svoj 513. pogodak u karijeri i tako postao najbolji strelac u 21. veku! 

Međutim, Sosijedad, koji je u nekim trenucima bio i bolji rival na terenu stigao je do izjednačenja već u drugom minutu nastavka. Pepe je izgubio loptu, ona došla do Brume koji iskosa sa leve strane fenomenalno pogađa suprotne rašlje. 


Gosti su u narednih desetak minuta propustili nekoliko dobrih prilika i poluprilika, pa je kazna stigla već sredinom drugog poluvremena. Marselo je izveo korner, a na nekih 15 metara Ronaldo je uhvatio volej i kroz gužvu poslao loptu u donji levi ugao.

Madriđani su se povukli, ali u finišu meča potvrdili pobedu preko Lukasa Vaskesa - Garet Bejl nestvarno je progirao saigrača sa levog boka, a ovaj sjajnim prijemom omogućio laku realizaciju. 

U drugom meču dana Malaga je minimalnim rezultatom slavio u gostima Levanteu - jedini strelac bio je Duda u 74. minutu i na taj način, posle trećeg uzastopnog trijumfa, popeo Malagu na 11. poziciju Primere. Levante je ostao poslednji sa samo 11 bodova iz 17 utakmica.

Fudbaleri Sevilje, Atletiko Madrida i Eibara ostvarili su u sredu pobede u utakmicama 17. kola španske Primere.

Sevilja je na svom terenu sa 2:0 savladala Espanjol, kao i Eibar protiv Hihona, a istim rezultatom je na gostovanju protiv Rajo Valjekana slavio i Atletiko Madrid.

Strelci za Sevilju bili su Čiro Imobile u 16. i Ever Banega u 41. minutu. Ekipa iz Andaluzije je tako ostvarila treći trijumf na poslednjih pet utakmica, pa tako zauzima sedmo mesto sa 26 bodova, dok je Espanjol 13. sa 20.

Atletiko Madrid je tek u završnici drugog poluvremena došao do pobede protiv Raja, a golove su postigli Anhel Korea u 88. minutu i Antoan Grizman u 90. Madriđani su ovom pobedom izbili na prvo mesto Primere sa 38 bodova, dok je Rajo 18. sa 14. 

Fudbaleri Barselone savladali su uz pomoć sudije Injakija Bikandija ekipu Betisa rezultatom 4:0, u poslednjem meču u 2015. godini.

Barselona je tako na trijumfalan način završila godinu u kojoj je osvojila sve trofeje osim Superkupa Španije, a usput oborila i rekord po broju postignutih golova za 12 meseci – 180.

Aktuelni šampion Španije i Evrope završiće 2015. na prvom mestu na tabeli sa 38 bodova, isto koliko ima i Atletiko Madrid, uz duel više.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online