Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.12.2015.
11:25
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Božoviću, sram te bilo!

Kao što je sadašnja vlast alergična na svaku kritiku, čak i onu najbenigniju, tako je i trener Crvene Zvezde Miodrag Božović umislio da je "beli medved", da je bogom dan da vređa novinare ako se drznu da napišu i po neku "tešku reč".

crvenazvezdafk.com
Prostački vređao novinare, a klub ćuti: Miodrag Božović, trener Crvene zvezde

Matrica je ista - jedni preko novinskih stubaca omiljenog vođinog tabloida ili "Vučićevog javnog servisa" pričaju o državnom udaru i da je reč o destabilizaciji države, ovi drugi sa "Marakane" svaku kritičku reč doživljavaju kao udar na "brend Srbije", "najveću instituciju zemlje", "stub srpstva"...

Tako je i trener Crvene zvezde na konferenciji za novinare pred derbi sa Čukaričkim prizemno, uličarski vređao kolegu iz "Mocart sporta" Darjana Nedeljkovića samo zato što mu se nije svideo tekst posle fijaska protiv Borca u Kupu Srbije.

- Ovaj novinar je bio oslobođen od fizičkog u školi. Možda je igrao lastiš, ali ga lopta sigurno nikada nije udarila - rekao je lažni "Grof", nazvavši novinara budalom i da može da mu pljune pod prozor.

Što je žalosnije, to je sve rekao na zvaničnoj konferenciji za novinare. Na "Marakani" znaju da pišu saopštenja kada im nešto ne ide u prilog, ali sada ćute na ovu bruku trenera Crvene zvezde. I dalje u Ljutici Bogdana novinare gledaju kao na daktilografe koji će od "a do š" da otkucaju ono što im se naredi. Ili će, po oprobanoj matrici, da biraju koji predstavnik "sedme sile" može da prati njihov klub.

Šta je trebalo da se piše posle one blamaže u Kupu Srbije, kada su Čačani razmontirali lidera i verovatno budućeg šampiona? Umesto da objasni katastrofalnu igru svojih izabranika ili, recimo, da kaže šta je Mamadu Mbođ radio na terenu, on je krenuo u frontalni napad.

Božović će sa crveno-belima da postane šampion, to je već gotovo izvesno, ali će da ostane upamćen kao trener sa kojim je Zvezda najranije ispala u evropskim takmičenjima (početkom jula), dok će "šamarčina" i pet primljenih golova na svom stadionu protiv Borca da bude upisana crnim slovima u istoriji nekadašnjeg giganta.

Nije to prvi put da "Grof" deli lekcije novinarima. Posle ispadanja iz Evrope i one lakrdije na Vračaru danima je prozivao "sedmu silu", koja nije videla fantastičan preokret Zvezde protiv OFK Beograda! Verovatno bi Božović bio srećniji da smo poverovali njegovim i Terzićevim rečima, a ne našim očima. 

Na "Marakani" je doneo veru u bolje sutra poljuljanog giganta. Zvezda je prva na tabeli, igra odlično, afirmisao je Marka Grujića, oko kojeg se otimaju evropski giganti, doveo je solidna inostrana pojačanja, ali je doneo i neverovatnu sujetu, paranoju, koja se servira u smehotresnim izjavama, koje ponekad i razonode učmalu situaciju u našem fudbalu. Ali, ovaj put je preterao u uvredama na račun novinara, kao i na meču sa Čačanim kada nekoliko minuta nije želeo da napusti teren pošto ga je sudija Mažić poslao u svlačionicu.

Crnogorci su nekada imali Lažnog cara Šćepana Malog, a ovaj bi mogao da ponese epitet "Lažni Grof Mali"!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online