Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.11.2015.
15:49 >> 19:36h
Vestionline A

Crni Partizan, bez imalo belog! Metalac srušio šampiona

Šta se događa sa šampionom? Ni promena trenera nije pokrenula očajni Partizan, koji je upisao i peti poraz u šampionatu. Bolji od katastrofalnih pulena Ljubinka Drulovića bio je Metalac, koji je u Gornjem Milanivcu slavio 1:0 golom Nemanje Mladenovića iz jedanaesterca u 17. minutu.

partizan.rs
Doviđenja titulo: Abubakar Oumaru, napadač Partizana, nije uspeo da matira golmana Metalca Belića

Ovim porazom, Partizan je i definitivno izgubio svaku pomisao da bi mogao da odbrani krunu. Čak 19 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezddu, čak i kada bodovi budu podeljeni posle drugog dela šampionata, izgledaju kao nemoguća misija za crno-bele.

Ni sumnjiv penal koji je dosuđen za Milanovčane, iz koga je postignut pobedonosni gol ne može da bude opravdanja za bezidejne igrače iz Humske. Osim Babovića, koji se najviše trudio, ostali su bili jalovi, slabi, užasni. Tragičar meča je štoper Ostojić, koji je skrivio penal u 15. minutu, a onda 15 minuta kasnije napravio i drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu.

Koliko je Partizan bio inferioran u prvom poluvrmenu govori podatak da nijednom nije ugrozio gol Belića. U nastavku, i sa igračem manje, crno-beli su bili bolji nego u prvih 45 minuta, ali to nije bilo doboljno ni za bod. Ivan Šaponjić je propustio veliku priliku u 63. minutu, kada je sam izašao ispred golmana Belića, ali se u odlučnom momentu spetljao, pa je golman Metalca uhvatio loptu. Nekoliko minuta kasnije, Alen Stevanović je pogodio stativu. U finišu, Babović je pokušavao iz slobodnih udaraca da stigne do gola, ali bezuspešno.

Partizana očekuje velike promene tokom zimske pauze. Ovako više ne ide, to je očigledno. Sada je jasno da krivac nije bio trener Milinković, već da su igrači i uprava, koja poslednjeg dana prelaznog roka dovodi dvojicu levih bekova, najveći krivci za posrtanje šampiona.

Rezultati 16. kola (nedelja): Mladost - Jagodina 2:0 (Jobvanović 6, 68), Radnički - Borac 0:1 (Zorić 49), Radnik Surdulica - Spartak 1:0 (Ovusu 72), Metalac - Partizan 1:0 (Mladenović 17 penal), Čukarički - Vojvodina 1:1 (Bojić 19 -Ožegović 81).

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+4. minut - Gotovo je. Metalac je pobedio. Čak peti poraz crno-belih u šampionatu.
86. minut - Domaćin sve bliži tri boda. Partizan u nokdaunu.
77. minut - Opet Babović pokušava iz slobodnog udarca, ali ovaj put "živi zid" zaustavlja njegov pokušaj da matira Belića.
75. minut - Babović pokušava iz slobodnoh udarca, ali je na mestu odlični Belić.
65. minut - Najbolju priliku za Partizan imao je Alen Stevanović, ali je pogodio stativu.

63. minut  - Ivan Šaponjić je izašao sam ispred golmana, ali se spetljao, pa je golman Belić uhvatio loptu.

64. minut - Domaćin opasniji. Igračima Partizanu ništa ne polazi od noge, na pragu su novog kiksa i definitivnom pozdravu od titule.
55. minut - Nervoza na terenu, ali i na klupi crno-belih. Neće pa neće Partizan u ovom šampionatu.

52. minut - Metalac je mogao do drugog gola, ali je Kljajić odbio loptu u korner.

50. minut - U prvom poluvrmenu, Partizan nijednom nije šutirao na gol Belića. U nastavku, gosti pokušavaju, ali jalovo je to zasad.
45+3. minut - Završeno je prvo poluvreme. Domaćin vodi 1:0 golom Mladenovića iz jedanaesterca u 17. minutu.

39. minut - Pomoćni sudija je pogođen tvrdim predmetom od strane navijača Partizana, koji su na istočnoj tribini stadiona u Gornjem Milanovcu. Utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta.

30. minut - Novi šok za Partizan. Isključen je Ostojić zbog drugog žutog kartona. Gosti će sat vremena igrati sa igračem manje. Novi problemi za šampiona. Zasluženo isključenje štopera Partizana.

21. minut - Partizan se trgao posle primljenog gola.

17. minut - GOOL, Metalac vodi 1:0! Nemanja Mladenović je sa bele tačke matirao Kljajića. Jedanaesterac je skrivio Ostojić, koji je napravio faul. Zbog toga je dobio žuti karton. Čini se prestroga odluka da se dosudi penal za domaće.

11. minut - Dobra šansa za Metalac, ali je Kljajić dobro intervenisao. Domaćin bolji u poslednjih minuta. Crno-beli bez šanse za gol.
5. minut - Partizan napada od prvog minuta.
1. minut - Utakmica je počela.

METALAC: Belić, Nikodijević, Simić, Otašević, Rnić, Panić, Dimitrijević, Brkić, Mladenović, Merdović, Đenić;
PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic, Ostojić, Subić, Jevtović, Petrović, Stevanović, Babović, Oumaru, Balažic.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online