Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.10.2015.
12:44 >> 15:23h
Vestionline A

Zvezda za 10!

Dominacija u srpskom fudbalu traje. Crvena zvezda je "zaokružila" i Rad kao uspešan pohod ka povratku titule u vitrine stadiona "Rajko Mitić".

Tanjug
Zvezdini aduti: Katai, Srnić i Ibanjez

Moćna četa Miodraga Božovića" potpuno je nadigrala "građevinare" na Banjici, terenu koji je za utakmice visokog rizika bio zaključan pet godina.

Rad - Crvena zvezda 0:3 (0:1)!

Vidić "pocrveneo", povreda Jovanovića

Konstantno oštri startovi fudbalera Rada rezultirali su crvenim kartonom Nemanje Vidića u 69. minutu. Dva minuta kasnije naizgled tešku povredu doživeo je Vukašin Jovanović.

Još jedna pobeda, rutinska i uzastopno jubilarna - DESETA!

Mrežu domaćeg sastava načeo je Marko Grujić u 40. minutu evrogolom. Mladi reprezentativac Srbije našao se na 25 metara od protivničkog gola, pogledao, namestio se, opalio i pogodio pravo u metu. Evrogol i nova (treća) injekcija samopouzdanja za Grujića.

Slavoljuba Srnića je u 69. minutu zamenio Mihailo Ristić i odužio se šefu struke pogotkom u 88 minutu. Efektno dodavanje petom Kataija, 20-godišnji vezista pretvorio je u pogodak.

Iako je pitanje pobednika bilo rešeno, Zvezdina "desetka" želela je da se iskupi za gluposti iz prethodnog dela susreta. Katai je na upotrebljiv centaršut Plavšića šutirao iz prve i dva minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka postavio konačnih 3:0.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj meča!

90+1. minut - GOOOOOL!!! Aleksandar Katai se iskupio za sve budalaštine i promašene prilike. Donald je snažno prošao po sredini, dodao do Plavšića, čiji je hiruški precizan centaršut završio na voleju Zvezdine "desetke".

90. minut - Igraće se još tri minuta...

88. minut - GOOOOOL!!! Efektno je Katai dodao do Ristića (petom), koji je snažnim udarcem "probušio" Budakovića.

82. minut - Katai je u nekoliko navrata pokazhao klasu, ali i neozbiljnost prilikom završnice. Izdriblao je Maraša i našao se u situaciji "jedan na jedan" sa protivničkim golmanom.. Mogao je da bira gde će da šutira, a on se odlučio za (neuspešan) lob
79. minut - "Građevinari" pokušavaju dugim loptama da iskoriste ulazak Mbođa (zamenio Jovanovića). Bez uspeha...
71. mnut -  Crvena zvezda je, čini se, ostala bez Vukašina Jovanovića na duže staze. Mladi štoper je sa bolnom grimasom jedva uz pomoć lekarskog tima uspeo da napusti teren.
68. minut - Rad ostaje sa desetoricom na terenu! Drugi žuti karton za Nemanju Vidića. Zasluženo...
64. minut - Katai je ponovo provozao gostujuće defanzivce, uputio upotrebljiv pas ka Joviću, čiji udarac iz peterca klizećim startom blokira Maraš.
62. minut -  Divljački start Denića nad Ibanjezom. Ofanzivac "građevinara" se "provukao". Stojiljković mu je pokazao žuti karton.
56. minut - Rad se mučio da dođe do lopte, ali kada mu je to pošlo za rukom malo je falilo da na semaforu piše 1:1. Denić je pronašao prostor za udarac, ali je snažanudarac završio metar iznad prečke.
52. minut - Grujić  u seriji šuteva, pun samopouzdanja. Prvi udarac je golman Rada jedva poslao u korner, dok je kod drugog uhvatio "živu" loptu.
48. minut - Velika šansa za Zvezdu koju je sam sebi "spakovao" Katai, ali je i uprskao. Brojne finte rezultirale su pad Maraša, ali je udarac "desetke" crveno-belih instiktivno odbranio Budaković.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Jović je na terenu, Vijeira se preselio na klupu.

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

39. minut - GOOOOOL!!! GOLČINA! Marko Grujić je primio loptu na 25 metara od gola Rada, nije pomišljao da je vrati jednom od saigrača već je snažno "opalio" i pogodio u devedeset stepeni. Majstorija! Gol pogledajte OVDE.

32. minut - Lopta je uglavnom blizu gola "građevinara", međuitim izabranici Grofa Božovića su loši kada je u pitanju egzekucija.
25. minut - Denić je izbacio Donalda iz igre, uputio dobar pas za Veselinovića, koji nije bio u ofsajdu. Kahriman ponovo na visini zadatka.
23. minut - Crveno-beli su u prvom delu igre pokazali više od "građevinara", ali je nedostajala bolja završnica.

15. minut - Kahriman je sačuvao Zvezdu! Rad je zapretio iz kontre, šutirao sa desne strane Denić, ali čuvar mreže brani...

8. minut - Ibanjez je oboren, tik uz kazneni prostor. Katai mu je prepustio slobodan udarac, ali Argentinac pogađa živi zid. U nastavku akcije je šutirao Grujić, Budaković je i ovoga puta ostao skoncentrisan.

5. minut - Još jednom je čuvar mreže domaćih spasao gol Rada.

3. minut - Dobra šansa za Zvezdu, Vijeira je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali je Budaković lako odbranio. 

1. minut - Utakmica je počela.
Utakmicu sudi Igor Stojiljković iz Beograda

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online