Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.10.2015.
17:35 >> 20:20h
Vestionline A

"Orao" pao, časno! Portugalci odneli tri boda

Ni Srbija, ni Portugal nisu imali razloga za brigu. Šansa da se nađemo na predstojećem šampionatu Evrope odavno je "ugašena", dok su izabranici Fernanda Santoša došli da "otaljaju" posao, s obzirom da su i pre ovog meča zapečatili čelnu poziciju. Bili smo bolji, ali...

Tanjug/AP
Duel: Danilo i Aleksandar Mitrović

Gosti su slavili - 2:1 (1:0)!

Igra naše selekcije bila je na više nego zadovoljavajućem nivou. Borbenost, ofanziva, puno trčanja. Međutim...

Nani i Mutinjo su utišali nešto više od 5.000 pristalica na stadionu Partizana.

Pročitajte još:

* Albanija ide na EURO!

Upravo se dugo čekana napadačka igra "orlovima" obila o glavu. A meč samo što je počeo. Rikardo Kvarežma je u petom minutu lako prošao Stefana Mitrovića, ali je njegov udarac špicem odbranio Vladimir Stojković. Lopta se, nažalost, odbila pravo na nogu  Naniju kome nije bilo teško da je smesti u praznu mrežu.

To je, ispostaviće se, bilo sve što se tiče gostiju do 44. minuta. Tada se Migel Veloso našao u dobroj prilici da matira Stojkovića. Njegov šut izblokirao je Nenad Tomović.

Sa druge strane, Srbija je napadala, stvarala šanse, ozbiljno pretila, ali bez konačne egzekucije.

U nastavku smo uglavnom pretili sa distance. Nekoliko prilika nije pretvoreno u gol, sve do 65. minuta. Još jednom smo odlično iskombinovali u trouglu blizu kornera, a dodavanje Kolarova u izjednačenje je pretvorio Zoran Tošić.

Crvene kartone zaradili su Aleksandar Kolarov (sa klupe) zbog protesta i Nemanja Matić zbog udaranja protivnika bez lopte

Nismo se zadovoljavali remijem. Nastavili smo da napadamo. Do 78. minuta kada je Mutinjo završio posao. Nani mu je nesebično dodao na 20-ak metara, a on, bez mnogo razmišljanja divnim udarcem postavlja konačnih 2:1.

Još jedan tužan pohod Srbije ka velikim takmičenjima je završen.

Do nekog narednog reprezentativnog druženja...

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+4. minut - Kraj utakmice!
90+3. minut - Okliznuo se Stojković, umalo da nesrećno primimo treći gol.
90. minut - Igraće se još četiri minuta.
86. minut - Gosti sve opasniji, šut Nanija jednom rukom brani Stojković.
81. minut - Novi crveni karton! Sada je zbog udaranja protivnika bez lopte isključen Nemanja Matić.

78. minut - GOOOOOL!!! Potugal ponovo vodi... Tošić je oboren, sudija je pokazao da se igra nastavi. Nani je dodao do Mutinja, koji divnim udarcem sa distance matira Stojkovića. Kolarov je zbog protesta sa klupe dobio žuti, potom i crveni karton.

76. minut - Povreda Kolarova, u igru ulazi Ivan Obradović. Kapitenska traka je na ruci Nemanje Matića.
73. minut - Centimetri su nedostajali da Aleksandar Mitrović zahvati loptu koju mu je uputio Ljajić. Portugalski čuvar mreže je bio brži...
72. minut - Ponovo sa leve strane prodor Ljajića. Dodao je do Matića čiji udarac sa 20-ak metara završava daleko iznad prečke.

69. minut - Tošić je postigao još jedan gol, ali je ovoga puta poništen zbog igranja rukom navodno. 

65. minut - GOOOOOL!!! Još jedna divna akcija "orlova" i konačno izjednačenje. Zasluženo, reklo bi se. Strelac Tošić, asistent Kolarov. 

62. minut - Pokušavamo sa distance, mreža Portugala miruje.
55. minut - Poništen gol Aleksandra Mitrovića zbog ofsajda. Nažalost, pomoćni sudija je bio u pravu.
53. minut - Kolarov je odlično proigrao Ljajića, ali njegov udarac završava pored gola...
49. minut - Sukob Aleksandra Mitrović i Danila, obojica "požuteli".
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45. minut - Ni sekund nadoknade vremena. Prvi deo igre je završen. 
44. minut - Posle dugo vremena prilika za Portugalce. U dobroj prilici našao se Veloso, njegov udarac izblokirao je Tomović.
42. minut - Podmukao faul Danija, potom i verbalni sukob sa Matićem. Obojica su prstom pokazala ka svlačionici, kao da će tamo završiti "započeto".
41. minut - Aleksandar Mitrović "okrenuo" je čuvara u kaznenom prostoru, potom pao, ali je arbitar ostao nem. Sudeći po usporenom snimku, dobra sudijska procena.
36. minut - Jako lep potez Ljajića. Propustio je loptu Tadiću koji je iz ne baš idealne pozicije šutirao preko gola.
32. minut - Još jedna dobra akcija Srbije. Tošić je pronašao prostor da uputi udarac, što je i učinio. Ipak, direktno u protivničkog golmana. Bio je to prvi šut "orlova" u okvir gola.

31. minut - Šteta! Uporni Tomović je uspeo da oduzme loptu Kvarežmi, posle čega je uputio odličan centaršut za Tadića. Krilo Sautemptona pokušalo je da uputi udarac (jačom) levom nogom, ali je jedva zakačio istu...

26. minut - Kolarov centrira po zemlji, Tošić je šutirao, ali je lopta završila daleko od gola Patrisija.

19. minut - Prekršaj sa leve strane izborila je Srbija. Ljajićev "skraćeni" korner upućen je oštro u kazneni prostor. Nit šansa za nas, nit kontra za goste...

17. minut - Inicijativa izabranika Radovana Ćurčića bez ozbiljnije pretnje po gol Portugala.
11. minut - Srbija igra napadački fudbal i to je ono što raduje. Međutim, to može da nam se "obije o glavu", kao u petom minutu.

5. minut - GOOOOOL!!! Kvarežma je lako prošao Stefana Mitrovića, ali je njegov udarac odbranio Stojković. Iz odbitka je bio precizan Nani.

3. minut - Kvarežmu je oborio Tomović blizu linije šesnaesterca. Bez opasnosti po gol.
1. minut - Utakmica je počela. Početni udarac izvela je Srbija, koja je posle 25 sekundi stvorila priliku. Korner... I nova velika prilika za "orlove". Duško Tošić je ostao usamljen u petercu, ali nije dobro zahvatio loptu.

SRBIJA: Stojković, Kolarov, D. Tošić, S. Mitrović, Tomović, Matić, Milivojević, Tadić, Z. Tošić, Ljjajić, A. Mitrović.

PORTUGAL: Patrisio, Eliseu, Alveš, Fonte, Semedo, Pereira, Kvarežma, Veloso, Andre, Nani, Dani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online