Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.07.2015.
14:05 >> 16:28h
Vestionline A

Partizan korak bliži Ligi šampiona!

Da je (realno) bolji, Partizan je pokazao u Beogradu. Dila je „parkirala autobus“ i provukla se sa svega jednim golom u mreži. Bilo je jasno da će morati da napadnu ne bi li se domogli trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dokazali su da nisu dostojan rival srpskom šampionu.

Tanjug
Slavlje fudbalera Partizana 

Dila Gori – Partizan 0:2 (0:1)!

Prilično lako izlazili su na kraj izabranici Zorana Milinkovića sa, ako se tako može reći, ofanzivno nastrojenim Gruzinima.

Crno-beli su uspostavili ritam od prvog minuta, kontrolisali igru sve do polovine prvog dela igre kada su gosti stvorili kakvu takvu priliku za gol. Šanse Dile ređale su se kao na traci u narednih desetak minuta, da bi u 36.  Darko Brašanac (prema mišljenju mnogih najbolji igrač prvog susreta) znatno olakšao ostatak utakmice.

Nemanja Petrović „promešao“ je sa nekoliko driblinga čuvare i kao „na tacni“ ostavio loptu Brašancu, koji odlično šutira sa desetak metara za uvodno vođstvo.

U drugom poluvremenu domaćin je pokušavao udarcima sa distance, a najbolju je prompustio iz slobodnjaka u smiraj susreta (88. minut).

Ipak, tim koji nastavlja pohod ka Ligi šampiona bio je poznat dosta ranije. Abubakar Oumaru samo napad posle neverovatnog promašaja promašaja, u 65. minutu matirao je Ševčenka posle sjajnog dodavanja Andrije Živkovića.

Partizan će sigurno odigrati još minimum četiri meča u Evropi, pošto ga u slučaju eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za LŠ očekuje nokaut faza kvalifikacija za Ligu Evrope.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMKICE:

90+3. minut - Kraj utakmice!

88. minut - Divan udarac Eristanija iz slobodnog udarca, ali je prečka sačuvala mrežu crno-belih.

87. minut - Partizan smireno privodi meč kraju. Poslednjih nekoliko minuta u igri će biti Ivan Šaponjić koji je zamenio strelca drugog pogotka Oumarua.
80. minut - Nikola Ninković je solo akcijom probao da stigne do trećeg gola za Partizan, ali je čuvar mreže domaćih ponovo na visini zadatka. 

73. minut - Kamerunac opet u odličnoj prilici za gol. Posle duplog pasa idealna prilika, ali je Oumaru za "dlaku" bio neprecizan.

68. minut - Iz igre je izašao prilično neprimetni Valeri Božinov, u igri je Nikola Ninković.

65. minut - GOOOOOL! Iskupio se Abubakar Oumaru za promašaj u prethodnom napadu. Velike zasluge pripadaju i Andriji Živkoviću koji ga je majstorski proigrao i pokazao zašto je jedan od traženijih mladih igrača u Evropi.

58. minut - Au, kakva prilika za Partizan i kakav promašaj Oumarua! Posle predivne akcije iskreirane sa nekoliko duplih pasova Kamerunac je ostao sam pred golom Dile, ali mu je Ševčenko skinuo loptu.
56. minut - Nastavlja se "paljba" Dile. Ovoga puta Živko Živković morao je da reaguje tako što je poslao loptu u korner.
54. minut - Još jedan dobar šut Partizanovog rivala sa 20-ak metara, još jednom lopta prolazi blizu stative.
46. minut - Drugi deo igre je počeo... Dvostruka izmena Dile - Mašukov i Kvirkvia su na terenu, izašli su Papava i Iluridze.
45. minut - Kraj prvog poluvremena!
44. minut - Nova opasnost posle prekida za Dilu. Lopta je zakačila nekoga ukaznenom prostoru i završila u korneru (drugom uzastopno) posle kojeg su Gruzini bili najbliži pogotku.

36 - GOOOOOL! Darko Brašanac obara kamen sa srca crno-belih - 1:0 za Partizan. Posle duge akcije srpskog predstavnika Nemanja Petrović izbacio je čuvare sa dva driblinga i dodao loptu do Brašanca koji se sa desetak metara našao u idealnoj poziciji koju je na kraju materijalizovao.

33. minut - Partizan je vratio terensku inicijativu. Međutim, rival preti...Nimalo naivno. Imaće Zoran Milinković šta da kaže pulenima na velikom odmoru.
26. minut - Ređaju se prilike domaćih. Sjajan udarac Gvalie sa oko 25 metara, srećom lopta prolazi tik pored stative.
23. minut - Opasno je bilo ispred Živkovićevog gola. Posle dobrog centaršuta malo je nedostajalo da Partizan postigne autogol. Čuvar mreže srpskog šampiona ispucao je u korner, posle čega nije bilo ništa manje opasno 
18. minut - Šteta. Još jednu dobru šansu za crno-bele propušta Živković. Loptu je sa ivice kaznenog pokušao da smesti u golmanov desni ugao. Zamalo...

15. mnut - Lopta je više u nogama Partizanovih fudbalera. Prvi šut za Dilu uputio je Iluridze, ali je Živko Živković ostao koncentrisan.

9. minut - Prvu ozbiljniju priliku za Partizan propustio je Valeri Božinov, da bi Andrija Živković šutirao sa distance, ali neprecizno.
Stadion u Goriju je pun do poslednjeg mesta. Na tribinama se nalazi oko 5.000 ljudi
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online