Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.07.2015.
15:45 >> 18:01h
Vestionline A

Surova realnost: Zvezda nikad brže ispala iz Evrope, Kairat prejak

Kraj za Zvezdu na samom početku evropskog puta. Crveno-beli su se još jednim porazom od Kairata 2:1 (1:0) u Almatiju oprostili od ideje da nastave kvalifikacije za Ligu Evrope.

crvenazvezdafk.com
Zaustavljen: Aleksandar Katai

Posle poraza u Beogradu od 2:0, ekipa Miodraga Božovića izgubila je od Kairata i u Kazahstanu 2:1. Ukupno 4:1.

Nikada ranije u klupskoj istoriji Crvena zvezda nije završila učešće u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje. Četvrtak 9. jul 2015. godine navijači crveno-belih želeće što pre da zaborave. Teško će to ići.

Crveno-beli su još jednom pokazali da nemaju šta da traže u Evropi. U 180 minuta protiv kazahstanskog predstavnika postigli su jedan gol iz jedanaesterca i možda je bolje što su već u prvom kolu završili nastup u Evropi.

Zvezda je delovala prilično bezidejno u Almatiju, imala je prividnu terensku inicijatvu, ali je golove, kao i u Beogradu, postizao Kairat. 

Sama činjenica da je ubedljivo najbolji pojedinac u sastavu Zvezde ponovo bio golman Predrag Rajković dovoljno govori o igri Beograđana. 

Domaćin je slavio sa 2:1 golovima Islamhana i Kuata i tako apsolutno zasluženo prošao dalje. Jedini gol za Zvezdu u Almatiju postigao je Vukan Savićević sa penala pet minuta pre kraja. 

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović napravio je čak četiri izmene u odnosu na sastav iz prvog duela. Umesto Cvetkovića na desnom beku je igrao oporavljeni Marko Petković, Senegelac Mbođ je zauzeo mesto kažnjenog Sava Pavićevića. Na sredini terena nije bilo Aleksandra Kovačević, koga je zamenio Saša Stojanović, dok je u špicu Luka Jović umesto Petra Orlandića.

Slaba vajda...

KAIRAT: Plotnjikov, Kvantajev, Marković, Soareš, Lunjin, Kvat, Gurman, Isael, Islamhan, Rijera, Gou.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Mbođ, Rendulić, Anđelković, Stojanović, Savićević, Vered, Katai, Parker, Jović.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Dok se bliži kraj utakmice, stiže loša vest za Zvezdu. Rajković je dočekao nadoknadu vremena ležeći na zemlji. Ipak, stegao je zube i pridigao se. Igraće se još četiri minuta.

85. minut - GOOOOL!!! Zvezda je smanjila na 2:1, strelac Vukan Savićević sa bele tačke. Prethodno je oboren Katai na ivici kaznenog prostora. Sudija iz Turske prišao je beloj tački i pokazao na nju.

77. minut - Zvezda je mogla do gola, Jović je napravio dobar posao na levoj strani, oštro je centrirao, ali Gavrić nije uspeo da prosledi loptu u mrežu. 
75. minut - Ponovo Rajković! Ovog puta istrčao je 25 metara od svog gola i uklizavanjem sprečio domaće da rutinski pogode za 3:0.
69. minut - Gou ponovo u odličnoj prilici, sam ispred Rajkovića, ali je zlatni "orlić" izašao kao pobednik.
66. minut - Seržinjo ulazi u igru, a napušta je strelac prvog gola Islamkan.
60. minut - Orlandić je ugri umesto Parkera.
58. minut - Slobodan udarac za Zvezdu. Stojanović je fenomenalno šutirao sa oko 30 metara, a Plotnjikov krajnjim naporom izbacio loptu u korner.
54. minut - Parker se našao u izvanrednoj šansi, ali je iskosa sa leve strane prebacio prečku. Propala je prilika za Beograđane.
52. minut - kardinalna greška Zvezdine odbrane. Loša ofsajd zamka, Gou je bio sam i srećom šutirao pored gola Rajkovića sa desetak metara.

47. minut - GOOOOL!!! Kairat vodi 2:0, strelac Kuat na asistenciju Goua. Zvezdina odbrana ponovo je bila veoma loša i Kairat je lako udvostručio prednost. 

46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Dobar napad Vereda, ali bez problema za Plotnjikova.
39. minut - Kairat se povukao posle datog gola. Prepustio je loptu Zvezdi, a šansu vreba iz konrti. Beograđani prete, ali bez konkretne prilike. 
32. minut - Moglda je Zvezda odmah da izjednači, ali je pokušaj glavom Rendulića Plotnjikov zaustavio.

30. minut - GOOOOL!!! kairat vodi 1:0, strelac Islamhan. Razmenio je dupli pas sa Gouom i matirao Rajkovića.

24. minut - Prečka je saveznik Kairata. Saša Stojanović je šutirao sa 25 metara i zatresao okvir gola Kazahstanaca. Ne staje Zvezda. Nastavio se napad crveno-belih, Parker je bio pred golom rivala, ali je Plotnjikov dobro reagovao.

20. minut - Duel Rendulića i Goua rezultirao je kornerom, a centarfor Kairata žalio se da je dobio udarac laktom u glavu. Rajković siguran posle udarca iz ugla.
12. minut - Borben meč. Crveno-beli imaju loptu u nogama znatno više u odnosu na prvi meč.
8. minut - Ponovo je Gou bio sam kao duh u kaznenom prostoru Zvezde, ali je srpski tim imao sreće. Na drugoj strani kontranapad. Katai je dva puta ozbiljno šutirao ka golu Kazahstanaca.
4. minut - Izborili su crveno-beli udarac iz ugla, ali bez opasnosti po gol rivala. Nedugo potom šutirao je Katai sa ivice šesnaesterca. Neprecizno.
3. minut - Velika šansa za Kairat. Gou je nanizao Mbođa i Rendulića, ali je šutirao preko gola Rajkovića sa 12 metara.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.07.2015. 20:39
Sportsko , lopovsko , razbojnička družina zvana Zvezda SNS je uradila koliko je mogla . Ne treba kriviti igrače i pijanog Grofa Božovića oni su pokazali koliko stvarno vrede i to je njihov trenutak istine . KRIV je onaj ko je bacio u bunar 12 MILIONA EVRA ZA 3 SATA ZVEZDINOG EVROPSKOG FUDBALA . Koliko je dece moglo biti izlečeno tim parama picousti majmune ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online