Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.06.2015.
14:52
Tanjug A

"Orlići", hrabro!

Omladinska fudbalska reprezentacije Srbije igra u sredu protiv selekcije Malija odlučujuću utakmicu za plasman u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu.

Tanjug/AP
Samo napred: Omladinska reprezentacija Srbije

"Orlići su u takmičenju po grupama savladala Mali (2:0), golovima Sergeja Milinkovića-Savića i Staniše Mandića.

Ipak, novi susret poziva na oprez, pošto je Mali kasinije u direktnim duelima izbacio Ganu u osmini finala, a potom i prvog favorita šampionata Nemačku.

- To što smo ih pobedili u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali smo svesni da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su u međuvremenu napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale - rekao je Nemanja Antonov.

Gajić: Da obradujemo Srbiju

U tim Srbije, posle odrađene suspenzije vraća se pouzdani defanzivac Milan Gajic, koji je meč protiv SAD pratio sa tribina.

- Protivnik je izuzetno težak, nijednog trenutka nećemo potceniti Mali, jer je to tim koji može svakog da pobedi. Imaju izuzetne individualce, posebno u napadu i naročito po bokovima, tako da očekujem da ću imati puno posla. Trudićemo se da obradujemo Srbiju i ponovo joj omogućimo da se raduje - naglasio je Gajić.

Sjajni levi bek istakao je da će mentalitet i karaketer ekipa presudno uticati na ishod polfunalnog susreta.

- Mi verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum, da igramo na istom nivou kao što smo to do sada radili. I ovu utakmicu, kao i mnoge do sada odlučiće mentalitet i karakter, a mi smo već pokazali da ga imamo - dodao je Antonov.

Srpski tim nema problema sa povredama i kartonima, za razliku od Malija, koji neće moći da izvede najjači sastav, jer zbog povreda izostaju defanzivac Icaka Diara i vezni fudbaler Alasan Dialo.

- Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta, mislim da u ovom trenutku još nemamo dovoljno vremena da o tome razmišljamo jer se fokurisamo na predstojeću utakmicu. Ova grupa momaka je to zaslužila i kada smo govorili da možemo nešto ozbiljno da napravimo, nije bilo mnogo onih koji su u to stvarno verovali. Bili smo čvrsto ubeđeni da je ovo takmicenje naša velika šansa i da je ne smemo ispustiti - rekao je Andrija Živković.

Jedan od najboljih igrača u timu Veljka Paunović na Novom Zelandu poručio je da ekipa nema nameru da stane u samoj završnici šampionata.

Utakmica između Srbije i Malija igra se u utorak od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu Nort Harbur u Oklandu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online