Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.04.2015.
09:15
Tanjug A

Madridska bitka za polufinale, Juventus u kneževini

Madridski rivali Real i Atletiko pre samo 11 meseci odlučivali su o šampionu Evrope, a sada će se boriti za mesto u polufinalu elitnog takmičenja.

Reuters
Prštalo na sve strane u prvom duelu Atletika i Reala

Real je prošlog maja dobio lisabonsku bitku, dramatično, tek posle produžetaka, ali od tada na sedam uzastopnih mečeva (po dva duela u prvenstvu, Kupu i Super kupu Španije, plus prvi meč 0:0) nije slavio protiv Atletika, pa mnogi smatraju da je tim Dijega Simeonea bliiži polufinalu.

U prilog takvoj tvrdnji ide i činjenica da trener Reala Karlo Anćeloti neće moći da računa na povređene Gereta Bejla i Luku Modrića, suspendovanog Marsela, dok je neizvestan nastup Karima Benzeme.

Ipak, povratnik u tim Kolumbijac Džejms Rodrigez uveren je u prolaz svog tima.

- Atletiko je dobar tim, posebno su jaki u odbrani. Imamo pritisak, ali učinićemo sve da uđemo u istoriju i postanemo prvi tim koji je odbranio trofej Lige šampiona - rekao je Rodrigez.

Ekipi Dijega Simeonea će glavni adut biti čvrsta odbrana, koja je primila samo jedan gol u poslednjih osam duela u Evropi.

Od povrede se oporavio napadač Mario Mandžukić, koji će sa Antoanom Grizmanom biti najveća opasnost po gol Ikera Kasiljasa.

- Atletiko nema manji pritisak u odnosu na Real. Igramo četvrtfinale i sve ekipe žele da prođu dalje. Meč iz Lisabona je zaboravljen i ne živimo u prošlosti. Isto bi bilo i da smo pobedili - zaključio je vezista "jorgandžija" Raul Garsija.

Istovremeno, fudbaleri Monaka pokušaće na svom stadionu da nadoknadi gol minusa iz Torina protiv Juventusa (0:1). Tim Leonarda Žardima igra odlično ove sezone u Ligi šampiona, eliminisao je Arsenal u osmini finala, a ukoliko izbaci Juventus biće blizu uspeha iz 2004. godine kada su igrali u finalu.

- Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion. Odmarao sam neke igrače u francuskom šampionatu protiv Rena i verujem da smo spremni za još jedan podvig - rekao je trener Žardim.

Lider Serije A je napravio dobru uvertiru uoči gostovanja, jer je pobedio Lacio sa 2:0 i nalazi se na korak do odbrane titule.

Prednost Juventusa mogla bi da bude i činjenica da su zabeležili maksimalnih 11 trijumfa u nokaut fazi protiv francuskih ekipa.

- Nisam iznenađen rezultatima Monaka ove sezone, igrali su dorbro protiv nas, ali nismo ih podcenili zbog čega smo i pobedili. Mislim da će revanš biti drugačiji - rekao je Evra, koji je igrao za "kneževe" od 2002. do 2006. godine.

Dueli u Madridu i Monaku igraju se u standardnom terminu od 20.45.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online