Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.02.2015.
20:13 >> 22:58h
Vestionline A

LŠ: Suarez oborio "građane", Rojs sačuvao nadu "milionerima"

Mančester Siti dočekao je u derbiju runde Barselonu, ali nije uspeo da ostane neporažen. Katalonski gigant slavio je 2:1, a istim rezultatom Juventus je u Torinu savladao Dortmund.

Tanjug/AP
Glavni igrač Dortmunda: Marko Rojs slavi pogodak sa saigračima

Okršaj "građana" i Barse predstavljao je reprizu prošlosezonskog duela u istoj fazi takmičenja, dok su Juve i Borusija odigrali prvi duel od finala Lige šampiona iz 1997. godine, kada je nemački tim slavio 3:1.

Torino je bio u transu u 13. minutu kada je Karlos Tevez sproveo loptu u mrežu, nakon kratkog odbitka Vajdenfelera, ali je klizanje Kjelinija pet minuta kasnije kaznio Marko Rojs i poravnao rezultat. Iako je Dortmund bio bolji rival posle datog gola, Morata ga je kaznio u finišu poluvremena.

Igrao se 42. minut kada je Pogbino dodavanje sa leve strane realizovao bivši fudbaler Reala. Mogao je Juve i do trećeg gola u 85. minutu, ali je Pereira sa pet metara šutirao pored gola. Iako su izgubili, "milioneri" mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom koji im daje realne šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Tanjug/AP
Barselonin junak: Luis Suarez

Bio bi to totalni debakl Sitija da Serhio Aguero u 69. minutu nije postigao 11. gol na deset mečeva u Ligi šampiona, ali i Džo Hart odbranio penal Lionelu Mesiju u 93. minutu čime je ostavio svom timu nadu da može do prolaska u narednu rundu.

U prvom poluvremenu doživeli su pravi nokaut, zahvaljujući dvostrukom strelcu Liusu Suarezu. Urugvajac nijednom nije postigao pogodak na "Etihadu", a imao je prilike pošto je nosio dres Liverpula, a sada je za pola sata dva puta bio strelac. Prvo je u 16. minutu iskoristio grešku Kompanija i doveo Barsu u vođstvo, da bi na isteku 30. minuta pažljivo ispratio Mesija.

Rezultati:
Juventus - Dortmund 2:1 (Tevez 13, Morata 43 - Rojs 18)
Mančester Siti - Barselona 1:2 (Aguero 69 - Suarez 16, 30).

SASTAVI TIMOVA:
MANČESTER SITI: Hart, Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši, Fernando, Milner, Nasri, Silva, Džeko, Aguero.
BARSELONA: Ter Štegen, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Buskets, Rakitić, Inijesta, Suarez, Nejmar, Mesi.

JUVENTUS: Bufon, Lihštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo, Pogba, Vidal, Teves, Morata.
DORTMUND: Vajdenfeler, Pišček, Papastatopulos, Humels, Šmelcer, Gindogan, Sahin, Mhtarjan, Rojs, Obamejang, Imobile.

TOK UTAKMICA PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Završene su obe utakmice.
90+3. minut - Penal za Barselonu. Zabaleta je skrivio jedanaesterac, Mesi priša lopti i loše šutirao. Pročitao ga je Hart, a Argentinac ni posle odbitka glavom nije zatresao mrežu.
86. minut - Velika prilika za Juventus. Roberto Pereira je odlično ušao u kazneni prostor, lukavo šutirao, ali je lopta prozujala pored okvira gola. Sreća čuva "milionere".
80. minut - Nejmar napušta igru, a ulazi Pedro.

74. minut - Crveni karton za Gaela Klišija.

71. minut - Juventus je bio blizu trećeg gola. Tevez je napravio sebi odličnu šansu, ali je sa deset metara šutirao tik pored desne stative Vajdenfelera.

69. minut - GOOOL!!! Mančester Siti smanjuje na 2:1, strelac Serhio Aguero. Odlično je Argentinac iščačkao loptu u kaznenom prostoru i prevario čuvara mreže Barse.

68. minut - Edin Džeko napušta teren, a zameniće ga Vilfrid Boni.
62. minut - Karlos Tevez je ljut jer je promašio dobru šansu. Dočekao je odbitak otprilike na penalu i poslao loptu levo pored gola.
58. minut - Martin Demikelis je našao prostor ispred gola i ispratio centaršut iz slobodnjaka. Njegov precizni udarac glavom bi verovatno završio po sredini gola, ali Ter Štegen je super odbranom sprečio njegov pokušaj.
54. minut - Serhio Aguero se rešio protivničkih igrača na sredini terena i opalio sa 20 metara. Šut je bio dobar, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored desne stative.
47. minut - Sjajna prilika za Džeka. Šutirao je metar pored stative. Sam kao duh bio je Džeko, ali samo šut u Ter Štegena.
46. minut - Nastavljeni su mečevi.
45+2. minut - Završena su prva poluvremena.
44. minut - Dani Alveš je neverovatno pronašao put kroz odbranu, ali mu je nedostajala preciznost u završnici. Njegov pokušaj izbliza se odbio od prečku. Propala je velika šansa da se dotuče rival.

43. minut - GOOOL!!! Ponovo vodi Juve, strelac Alvaro Morata. Pogba je odlično ubacio loptu u peterac, a Morata lagano prevario Vajdenfelera.

36. minut - Prinudna izmena i u redovima "Stare dame". Andrea Pirlo je usled povrede ustupio mesto Robertu Pereiri.
32. minut - Jirgen Klop je prisiljen da napravi zamenu. Lukaš Pišček ne može da nastavi igru zbog povrede, pa je ušao Matijas Ginter.

30. minut - GOOOL!!! Barsa je udvostručila prednost u Mančesteru, ponovo je pogodio Suarez. Mesi je napravio slalom, poslao loptu na stranu do Đordija Albe, on je centrirao a Suarez rutinski savladao Harta.

18. minut - GOOOL!!! Dortmund je izjednačio golom Marka Rojsa. Pogotku je kumovao Đorđo Kjelini, koji se okliznuo i omogućio Rojsu da sam izađe pred Bufonu i lako ga savlada.

16. minut - GOOOL!!! Barselona je povela u Mančesteru, strelac Luis Suarez. Urugvajac je pokušao glavom posle centaršuta, ali je bio izblokiran na kratko, da bi zatim levom nogom plasirao loptu iza Ter Štegena.

13. minut - Preti Barselona. Fernando je greškom stvorio Luisu Suarezu priliku, Urugvajac je šutirao ispred Vensana Kompanija, ali i promašio gol. Pogodio je "malu" mrežu, sa spoljne strane.

13. minut - GOOOOL!!! Juventus je poveo pogotkom Karlosa Teveza. Alvaro Morata je šutirao, vajdenfeler kratko odbio loptu, a Argentinac se našao na pravom mestu i smestio je u mrežu.

7. minut - Edin Džeko je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali mu izblokiran.
2. minut - Odmah na startu velika prilika za Dortmund. Ćiro Imobile je šutirao sa 20 metara, ali je lopta završila preko prečke.
1. minut - Počela su oba duela večerašnjeg programa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online