Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.11.2014.
18:07
b92.net A

Pantela: Deki i ja, Zvezda i Srbija

Bivši kapiteni Crvene zvezde Marko Pantelić i Dejan Stanković prošli su zajedno sve mlađe kategorije tima sa Marakane. Iako nikada nisu zajedno nastupali u seniorskom timu crveno-belih, povezuju ih jako lepe uspomene iz mlađih dana, koje su dovele do kasnijeg kumstva.

Kum nije dugme: Marko Pantelić
 

Nekadašnji igrač Lacija i Intera odigraće u subotu (18.00) u prijateljskom meču protiv Udinezea, čiji je sada pomoćni trener, desetak minuta u omiljenom dresu i tako se oprostiti od stadiona i navijača na kojem je počeo sjajnu karijeru.

"Deki je bio dobro, poslušno dete koje nije pravilo nikakve probleme. Stalno je bio, kao što je i danas, na nekim svojim 'šinama', išao je svojim putem i evo vidimo i dokle je stigao. Sada je pomoćni trener, a mislim da neće proći mnogo vremena pre nego što ga vidimo kako vodi neki veliki klub", uveren je Pantelić, koji se prisetio i dana kada se upoznao sa Dejanom.

"U klub je došao tako što je bio naš gost na turniru u Milanu, gde smo se on i ja upoznali. On je došao tamo, skupio se, ja sam mu prišao i rekao da se opusti, da će biti moj cimer. Tada smo, čak, napravili i jedan nestašluk koji sam ja uspeo da 'kamufliram', i već tada smo se 'našli', i stvarno smo bili dobri. Sve smo davali za treninge i utakmice, i dres Crvene zvezde nam je značio sve u životu, i to smo uspeli da predstavimo i na terenu", otkriva popularni Pantela.

Dres je spreman, desetka je "ispisana", prezime zalepljeno, traka očišćena...

Iako nisu igrali zajedno u seniorskom timu, nekadašnji napadač Herte, Ajaksa i Olimpijakosa, ipak, ostavlja prostora za neki novi zajednički "rad" u budućnosti.

"Svakako da ostaje žal jer nismo igrali zajedno u seniorskom timu, jer bi onda možda uspeh bio i veći. Ali šta je tu je, ko zna kako će nam se opet ukrstiti koplja i na kom ćemo planu jednog dana opet zajedno raditi, i pokušati nešto da napravimo. Ostaje ono što nas poveuje, to je kumstvo i velika obaveza prema tome odakle smo i šta smo, a to su naravno Zvezda i Srbija", zaključio je Pantelić.

Ipak, Pantelić i Stanković igrali su zajedno u dresu reprezetacije Srbije, sa kojom su obezbedili plasman na poslednje veliko takmičenje – Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine. Zanimljivo je i da je, sadašnji trener šampiona Srbije Nenad Lalatović ista generacija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online