Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.06.2014.
11:51
Beta A

Rad: Prekid je režiran!

Fudbalski klub Rad je saopštio danas da želi da se na terenu, a ne za "zelenim stolom" odluči o tome ko će se sledeće sezone takmičiti u Super ligi Srbije.

 

"Rad želi da za 'zelenim tepihom', jedinim merodavnim, stigne do sportskog cilja - očuvanja superligaškog statusa, a ne za 'zelenim stolom' kako pojedinci pokušavaju da izmeste fudbalsku priču iz baraža i da vanfudbalskim elementima promovišu sebe u novog člana JSL", navodi se u saopštenju Rada.


Meč baraža za Super ligu Rad - Metalac prekinut je juče zbog suzavca koji je aktiviran na tribinama. U tom trenutku Rad je vodio sa 1:0.


Rad je u saopštenju naveo da je preduzeo sve neophodne mere da utakmica na stadionu Čukaričkog protekne u najboljem redu, odnosno da je bilo angažovan trocifren broj redara i pripadnika MUP-a.

"Ima puno elemenata koji bude sumnju da iza svega stoji neko naručen da izvede viđen scenario. U momentu prekida utakmice, ekipa Rada je vodila, potpuno kontrolisala meč i sve je ukazivalo da će kroz prikaz na terenu sportski stići do željenog cilja - opstanka u ligi", navodi se u saopštenju kluba sa Banjice.


Rad je naveo da se na "volšeban način pojavila patrona sa suzavcem" i da je potom nastala panika.

"Ni pre ni posle toga nije bilo ni najmanjeg incidenta, čak su i naši navijači kada su shvatili o čemu se radi, ubacili patronu sa suzavcem u ranac i tako pokušali da je iznesu van stadiona. Zdrava logika nam jasno ukazuje da niko ko voli i navija za klub, u tom momentu to ne bi učinio", piše u saopštenju.


Glavni sudija Danilo Grujić je poslao igrače u svlačionicu, a posle desetak minuta pozvao ih je da se vrate na teren. Ekipa Metalca nije izašla na teren, navodeći da se četvorica igrača ne osećaju dobro i da nisu sposobni da nastave meč.

"Postavlja se pitanje - kako to da niko od 2.000 prisutnih, što navijača, novinara, desetogodišnjih dečaka koji su skupljali lopte i ostalih aktera meča, nije zatražio pomoć lekara, a to su uradila četvorica igrača Metalca kojima su čak i posle ukazane lekarske pomoći od strane klinike Anlave sve analize bile u granicama
normale", navodi se u saopštenju Rada.


Klub sa Banjice ističe da je lekar opšte prakse konstatovao normalne disajne šumove kod sve četvorice.

"Pola sata kasnije u izveštaju lekara je zapisano da je igrač s brojem pet, Simov Aleksandar - kolabirao. Po odlasku novinarskih ekipa, jedan od igrača koji su se žalili, Ovusu Konor, izlazi nasmejan i razdragan, što smo zabeležili našom kamerom", navodi se u saopštenju Rada.


Taj klub dodaje i da su u večernjim satima igrači Metalca otišli na pegled na Vojno-medicinsku akademiju gde nisu pronađeni ni najmanji elementi trovanja.

"Naše pitanje je koje su sankcije za ovakvu obmanu i pokušaj da se do rezultata stigne nesportskim načinom", navodi se u saopštenju Rada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online