Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.05.2014.
23:52
mozzartsport.com A

Policajci protiv Derbija za Premijer ligu i 150 miliona evra!

Policajci u polufinala plej-ofa za plasman u Premijer ligu eliminisali Vigan posle produžetaka i zakazali finalni okršaj sa Derbijem.

 

Obećana zemlja je na vidiku za Kvins Park Rendžerse! Popularni Policajci iz Londona plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu. Četa Harija Rednapa je večeras u revanš meču polufinala na svom Loftus Roudu savladala Vigan sa 2:1 i zakazala finalni okršaj 24. maja sa Derbijem na Vembliju.


Pored samog takmičarskog značaja, ovaj meč je imao ogroman značaj i za finansijsku stabilnost kluba. Podsetimo da je KPR prošle sezone uložio ogroman novac u jačanje ekipe i potpisivao basnoslovne ugovore sa igračima nadajući se da će ostati u elitnom rangu. To se nije desilo i klub je posle ispadanja u Čempionšip zapao u ozbiljnu krizu jer prihodi u budžetu su postali daleko manji nego kada su igrali u Premijer ligi, a ugovori igrača su ostali isti.


Mnogi su spekulisali da je povratak u Premijer ligu jedino rešenje za KPR da izbegne bankrot jer prema izveštaju revizorske kuće Dilojt, plasman u Premijer ligu automatski donosi klubu 120 miliona funti, što je otprilike 150 miliona evra. Zato je za KPR povratak u elitni rang engleskog fudbala od presudnog značaja... Do poslednje prepreke i finala na Vembliju su stigli na više nego dramatičan načina. Podsetimo da je prvi meč u Viganu završen bez golova. U večerašnjem revanšu je krenulo loše po domaći tim pošto je Džejms Perč već u devetom minutu pogodio posle lepe asistencije MekKlina. Sreća za KPR je bila što se u mečevima plej-ofa ne računa pravilo gola u gostima, pa im je jedan gol nedostajao da vrate stvari na početak. To im je pošlo za rukom u 72. minutu posle žestokog pritiska i velike ofanzive.


Koldvel je u svom šesnaestercu srušio Hoileta, a sudija Klatenburg pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Čarli Ostin i meč je vraćen u egal. Do isteka regularnog dela meča nije bilo pogodaka, pa je meč otišao u produžetke. U šestom minutu prvog produžetka, opet je Ostin postao junak Loftus Rouda. Sjajno je reagovao na centaršut Bobija Zamore i vrhom kopačke poslao loptu u mrežu Latiksa. Posle toga je usledila prava opsada gola domaćeg tima. Vigan je jurišao svim silama, pred gol rivala je došao i golman Karson, ali se KPR odbranio i izvadio vizu za finalni okršaj sa Derbijem na Vembliju. Navijači su posle poslednjeg sudijskog zvižduka uleteli u teren da proslave uspeh sa svojim ljubimcima...
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online