Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.05.2014.
22:19
beta A

FSS: Sudije pravile niz grešaka, više nego prošlih sezona!

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zaključo je danas da arbitri u Super ligi rade pod velikim pritiskom i da su ove sezone pravili više grešaka nego prethodnih.

 

"FSS je na početku sezone mnogo toga uložio u suđenje, kao što je između ostalog uvođenje šest arbitara i komunikacija na terenu kako bi se omogućio kvalitetniji rad sudija i kako bi se i na taj način greške arbitara svele na minimum", saopšteno je posle sednice.

Sastanku su, pored članova Odbora za hitna pitanja, prisustvovali i predsednik Sudijske komisije Bogoljub Stepanović, posmatrač suđenja Zoran Petrović i prvi čovek Odbora za analizu sudjenja i rangiranje Zdravko Jokić. FSS se posebno osvrnuo na Slobodu iz Užica, koja se žalila 13 puta u proteklih 27. kola.

"U nekim slučajevima su bili u pravu, kao što nekada i nisu, odnosno bilo je primera kada su oštećeni i njihovi protivnici", navodi se iz FSS-a.

Odbor za hitna pitanja je od predstavnika sudijske organizacije zatražio maksimalnu ozbiljnost u poslednja tri kola, kao i da se delegiraju najspremnije i najbolje sudije. FSS je izrazio čuđenje time što je 14 od 16 klubova članova
Zajednice superligaša izrazilo zadovoljstvo suđenjem u tekućoj sezoni, a da su pritom u medijima izjavljivali drugačije.

"Smatramo da su sednice Zajednice mesto gde se rešavaju problemi koji opterećuju elitni rang takmičenja i s tim u vezi pozivamo predstavnike klubova da ne stvaraju tenziju do završetka takmičenja", saopštio je Odbor za hitna pitanja FSS.

Detaljna analiza kompletne sezone Super lige u FSS-u će biti obavljena na junskoj sednici, po završetku sezone, a tada će poseban osvrt biti na suđenje.

"Određene sudije su već kažnjene, rad ostalih biće ocenjen, što će podrazumevati i određene kadrovske promene. Biće donesena adekvatna rešenja, na koja će uticati dosadašnji rad svakog pojedinca", navedeno je iz FSS-a.

Na junskoj sednici biće reči i o promeni sistema takmičenja u Super ligi, a navedeno je da određene ideje već postoje, poput uvođenja još jednog mesta u baražu i promena broja klubova.

"Osnovna želja je podizanje interesovanja domaćeg elitnog takmičenja i eliminisanja institucija oko postojanja 'burazerskih odnosa' između određenih klubova", piše u saopštenju.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online