Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.03.2014.
21:57
mozzartsport.com A

Bjeković: Lotare, jesmo li namestili da izgubiš i od Zvezde i od Zete?

''Čudi me što moj prijatelj tako priča, sutra bi se vratio u srpski fudbal, samo da ga Tole Karadžić ili neko iz Partizana pozove, a trebalo da se zapita zašto tri godine ne može da nađe posao'', odgovara legenda crno-belih na optužbe Mateusa o nedozvoljenim radnjama.

 

Snažan napad Lotara Mateusa i još jača kontra Nenada Bjekovića! Na tvrdnje Nemca da je u proleće 2003. Partizan dogovorio utakmicu sa Radom (poraz 0:1), navodno, pod plaštom dobrih odnosa sa klubom sa Banjice, legendarni funkcioner crno-belih uzvraća tvrdnjom da optužbe nemaju veze sa istinom i javno pita nekadašnjeg trenera zašto odmah nije rekao da mu je nešto sumnjivo, već je čekao 11 godina.


U izjavi za MOZZART Sport, Bjeković ističe i da mu je posle ovakvih reči jasno zbog čega čovek koji je prvi dovezao Parni valjak u grupnu fazu Lige šampiona već tri godine ne može da nađe posao.
"Zatečen sam, zbunjen i začuđen Lotarovim „otkrićem“. Tom logikom, kako on predstavlja javnosti činjenice, ispada da smo istog proleća dogovorili poraze i na Marakani, a u jesen iste godine u Golubovcima, jer ako se dobro sećam, a sećam se, pod Mateusovim vođstvom izgubili smo i od Crvene zvezde i od Zete. Čudi me što se "uhvatio“ susreta sa Radom, kad je u njegovom trenerskom opusu bilo još neuspeha za vreme mandata u Partizanu. Jesmo li i to namestili? Povrh svega, zbog čega je čekao 11 godina? Te 2003. nijednog trenutka nije mi rekao da je bilo čak i naznaka sumnje povodom utakmice sa Radom. Šta mu sad bi ne umem da objasnim“, komentariše legendarni napadač, trener, a zatim i rukovodilac Partizana, koji je u to vreme obavljao funkciju sportskog direktora i u zimu 2003. doveo Mateusa za šefa struke.

Bjeković podseća da je sa Mateusom ostao u odličnim odnosima i da su prilikom jedne od poslednjih Lotarovih poseta Humskoj zajedno gledali crno-bele iz lože na istočnoj tribini.
"Lotar je moj prijatelj, često se čujemo, zaista ne znam šta mu je ovo trebalo. Čudi me kako čovek tako bogatog životnog i igračkog iskustva ne može da shvati da je fudbal samo sport i da su i porazi i trijumfi njegov sastavi deo. Bilo je mečeva i kad je Partizan pobeđivao srećno ili slučajno, na isti način ostajao bez bodova. Dešava se... A on se uhvatio za ovaj jedan“.


Pomenuo je Mateus i sistem „tri za tri“, ali i na takvu konstataciju Bjeković odmahuje rukom.
"Znači, samo u Srbiji ništa ne valja, a u svetu cvetaju ruže. Nije baš tako. Stvarno me ponekad čudi šta priča. Ni u jednom klubu se nije dugo zadržao, možda su ga i tamo nervirale „nameštene“ utakmice. Pre će biti da je nešto drugo u pitanju, čim Lotar već tri godine ne može da nađe posao, a ni u jednom klubu ili reprezentaciji se nije zadržao duže od dve godine. Pouzdano znam da bi se sutra vratio u srpski fudbal, samo da ga Tole Karadžić pozove za selektora ili neko u Partizanu za trenera. Došao bi peške, onda bi mu sve bilo potaman“, ironično je dodao Nenad Bjeković.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.03.2014. 10:38
Kad tad istina izadje na videlo,i ostavi da se vadis da u Srbiji ne valja ,u Srbiji je dobro, nevalja u partizanu,nema utakmicu koju niste namestili ili sudije potkupili ,jer je drzava i FSS tada radio za vas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online