Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 08.12.2013.
13:08
BETA A

Sećanja: Pre 22 godine Zvezda postala klupski šampion sveta!

Nekadašnji golman fudbalera Crvene zvezde Zvonko Milojević rekao je danas da mu je jedina želja da se ponovi uspeh iz Barija i Tokija, kada je beogradski tim, pre 22 godine, osvojio titule evropskog i svetskog šampiona.

 

"Posle 22 godine smo ponovo ovde i imam jednu, jedinu želju - da se ponovi uspeh iz Barija i Tokija. To će biti teško, ali se nadamo da će se ostvariti", rekao je Milojević na koktelu povodom obeležavanja 22. godišnjice od pobede nad ekipom Kolo-kolo, u finalu svetskog klupskog prvenstva.

Zvezda je 8. decembra 1991. godine u Tokiju pobedila čileanski Kolo-kolo sa 3:0 i tako posle evropske titule osvojene u Bariju, osvojila i svetsku. Osim Milojevića na proslavi 22. godišnjice niko se od tadašnjih igrača nije pojavio, zbog kako je rečeno, raznih obaveza. Prisutan je bio još i tadašnji trener Vladica Popović.

"Nadam se da ćemo u budućnosti biti u prilici da još koji put razonodimo navijače. To je za nas bio divan momenat, nezaboravna uspomena. Želim da ove godine ponovo osvojimo trofej i vratimo se na one staze koje smo imali", kazao je Popović.

Tadašnji i sadašnji predsednik Skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović istakao je da je veoma važno da klub drži do tradicije i rezultata koji je deo njegove istorije.

"Danas kažu da Zvezda nema o čemu da priča nego o prošlosti, ali mi smatramo da taj rezultat mora biti nadahnuće novim generacijama da teže ka tom cilju", naveo je Mijailović.

Koktelu su prisustvovale legende kluba Dragoslav Šekularac i Vladimir Petrović Pižon, predsednik Dragan Džajić, sportski direktor Zoran Stojadinović, trener Slaviša Stojanović, a pored mnogih drugih, prisutan je bio i potpredsednik "večitog" rivala Partizana Ratomir Babić.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.12.2013. 13:52
Kada bi se danas sakupila ona generacija i kada bi bez treninga odigrali sa ovim današnjim Zvezdinim "bogaljima" sigurno bi ih RAZBILI . TOLIKA JE RAZLIKA U KVALITETU .
Nedelja 08.12.2013. 19:01
Kao da je juče bilo...Pola mjesta nije imalo struju zbog nevremena i kod nas se skupilo 20-ak rođaka i komšija da prate meč i na kraju se u delirijumu lomio i luster....Bila su to mnooogo bolja vremena.....
Ponedeljak 09.12.2013. 01:42
ko je svetski sampion,zvezda ,zvezda ,ko je svetski sampion ej zvezda ej . to se pevalo citavu deceniju na stadionu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online