Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.11.2013.
23:34 >> 23:39h
mozzartsport.com A

Liga šampiona - Grupa B: Real Madrid u osmini finala, Kopenhagen doneo zaplet

Realu osmina finala - Juventusu problemi! Kraljevski klub je preživeo pakao Torina i remijem 2:2 osigurao plasman u nokaut fazu Lige šampiona, gde ima mesta za samo još jedan tim, ali sad za tu kartu osim Italijana konkurišu i Kopenhagen i Galatasaraj jer su Danci na Parken stadionu slavili 1:0, prenosi "Mocart sport".

 Iker Kasiljas
 

Dugo su Španci u neobičnom dizajnu, u narandžastim dresovima, odolevali u Torinu, najviše zahvaljujući fantastičnom Ikeru Kasiljasu. Legendarni golman kluba sa Santjago Bernabeua je branio zicere Markiziju i Vidalu, ukrotio šut Čileanca sa distance, bio na visini zadatka kad ga umalo nije prevario i štoper svog tima Pepe i činilo se da mu do sutra Italijani ne bi dali gol, da sudija Hauard Veb nije pokazao na belu tačku u završnici prvog dela. Tad je Varan oborio Pogbu, Englez pokazao na belu tačku, a Vidal da mu je samopouzdanje veliko kao Juventus arena, čim se ohrabrio da sa 11 metara šutira u rašlje.


Taj gol bio je deset koji je Iker Kasiljas primio iz penala u Ligi šampiona i po tom neobičnom statistikom parametru je rekorder takmičenja!


Prednost koji je četa Antonija Kontea odnela u svlačionicu nije obeshrabrila Anćelotijev tim, koji je u drugom poluvremenu zaigrao otvorenije i za samo deset minuta okrenuo rezultat, pogocima najslukpljih igrača sveta. Najpre je u 52. Kristijano Ronaldo završio akciju posle glupog poteza Martina Kaserasa (povratna lopta) i asistencije Benzeme i tako uvećao golgeterski konto. Ovo mu je bio osmi pogodak na četvrtoj utakmici Lige šampiona ove sezone, a ukupno 29. na poslednje 23 utakmice i to tome mu trenutno nema ravnog u Evropi.A da ne igra samo za sebe, već i za tim, Ronaldo je pokazao kad je spremio šansu Bejlu, a Velšanin efektno bacio u očaj navijače domaćeg kluba.


Činilo se tada da se sprema potop Juventusa, jer je u međuvremenu i povrastnik u Realov tim, Ćabi Alonso strahovitim udarcem uzdrmao prečku Bufonovog gola, da bi crno-beli odmah uzvratili, a za grešku kod prvog gola Madriđana iskupio se Martin Kaseres. Centaršut Urugvajca s desne strane zbunio je Varana, kome se iza leđa prikrao Fernando Ljorente i podmetnuo glavu za još jednu eksploziju na tribinama.


Do kraja je Real kontrolisao dešavanja na terenu, a Benzema propustio zicer da dotuče rivala, kome predstoji težak posao da obezbedi prolaz u narednu rundu.

Grupa B

 

Rezultati četvrtog kola:

Juventus - Real Madrid 2:2 (1:0)
/Vidal 42 pen, Ljorente 65 - Ronaldo 52, Bejl 62/

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Braten 6/

 

Tabela:

Real Madrid 10, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4, Juventus 3.

Parken stadion ostaje neosvojiva tvrđava! Na tom mestu za pobedu nisu znali ni Barselona, ni Mančester junajted, ni Juventus, a pao je i Galatasaraj. Kopenhagen je senzacionalnim trijumfom rezultatom 1:0 stigao Turke na deobi drugog mesta i vratio se u konkurenciju za plasman u osminu finala. Ko se tome nadao pre početka takmičenja po grupama?


Odlučujući trenutak na utakmici se desio u šestom minutu, kada je Norvežanin Braten sjajno reagovao na centaršut sa desne strane i petom matirao rezervnog golmana Galate Iskana za oduševljenje Danaca. Bio je to prvi pogodak iskusnog veziste u Ligi šampiona posle skoro osam godina, jer je prethodio put u ovom takmičenju bio strelac u decembru 2005, dok je nosio dres Rozenborga.


Gosti su do kraja pritiskali iz svih oružja, ali Drogba i drugovi nisu uspeli da savladaju Vilanda, niti da iskoriste remi Juventusa u Torinu, pa će biti frke u ovoj grupi u poslednjih 180 minuta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online