Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.10.2013.
00:34 >> 00:36h
mozzartsport.com A

Grupa C: Mitru ne ide, Mitroglu rešeta!

Olimpijakos protutnjao Briselom (3:0), Sveci za pola sata završili posao s Orlovima (3:0), prenosi "Mocart sport".

 Aleksandar Mitrović sa loptom (Anderleht)
 

Srpskom reprezentativcu Aleksandru Mitroviću posle odličnog početka u Anderlehtu je sve krenulo naopako! Zbog suspenzije ne igra u domaćem šampionatu, a kada se vratio na teren u Ligi šampiona bio je jedan od tragičara! Njegov tim doživeo je težak poraz od Olimpijakosa kod kuće (0:3), čemu je bivši fudbaler Partizana značajno kumovao, promašivši penal pri rezultatu 0:1.

Samaris je srušio Kljestana, a Mitrović rešio da preuzme odgovornost i - promašio! Tačnije, njegov udarc odbranio je golman grčkog tima Roberto.

Srpski reprezentativac bio je dakle tragičar, a Kostas Mitroglu junak ovog susreta. Sjajni golgeter Olimpijakosa postigao je sva tri gola za svoj tim, što je tek njegov treći het-trik u karijeri. Ono što je još zanimljivije jeste da je sva tri postigao u poslednjih mesec dana (prva dva protiv Levadijakosa i Ksantija).

Inače, rezultat utakmice uopšte ne ide uz sve prikazano na terenu. Anderleht uopšte nije igrao loše, šta više, u većem delu meča bio je bolji, stvorio više šansi, ali samoj završnici Grci su bili nepogrešivi. Četiri puta su šutirali u okvir gola i tri puta se tresla mreža domaćina.

Sveci su bez po muke stigli do druge pobede u grupi C i sigurno drže prvo mesto! Srpska Benfika nije imala nikakvih šansi, a položila je oružje već posle 30 minuta igre na Parku Prinčeva. Dva gola postigao je Zlatan Ibrahimović, a jednom se u strelce upisao Brazilac Markinjos.

PSŽ je od samog starta krenuo furiozno, pritisnuo je goste i praktično ih sabio u šesnaesterac. U takvoj situaciji Portugalci nisu imali šansi da se odbrane.

Prilikom prvog pogotka i asistencije Van der Vila situacija je bila sumnjiva (možda je Ibra bio u ofsajdu), međutim, sudija nije podigao zastavicu. Igrao se peti minut. Pritisak domaćina urodio je plodom još dva puta u narednih 25 minuta. Markinjos je postigao već treći gol na poslednjih pet mečeva za PSŽ (na 30 nastupa u Romi bez gola), da bi Zlatan svojim drugom golom ubio i poslednju nadu Benfike da može makar do boda.

Od prvog minuta u timu iz Lisabona igrali su Fejsa, Đuričić i Matić, a u drugom delu šansu su dobili Sulejmani i Marković. Lazar u 46. minutu zamenio Đuričića, dok je Sulejmani ušao umesto Gaitana u 66. Na žalost gostujućeg tima, ove izmene nisu donele nikakav pomak u igri, pa su Parižani do kraja rutinski odbranili svoj gol. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online