Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.07.2013.
14:33
Vesti, FK Crvena zvezda A

Stojanović: Da igramo sutra, imao bih dobar tim!

Trener Crvene zvezde ocenio je dosadašnje pripreme i govorio o pojačanjima na "Marakani".

 
Zadovoljan do sada učinjenim: Slaviša Stojanović

Posle priprema u Sloveniji, turnira u Švajcarskoj i povratka za Beograd, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović osvrnuo se na dosad urađeno. Posebno je u duelima protiv Grashopersa i Bazela, na turniru u Švajcarskoj, mladi stručnjak je video dosta pozitivnih stvari i zadovoljan je sveukupnim učinkom.

- Zadovoljan sam urađenim na pripremnom turniru. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo planirali pre polaska na put. Iskreno, pribojavao sam se malo tih mečeva jer su došli u nezgodno vreme, u sred priprema, u situaciji u kojoj još uvek nemamo formiran igrački kadar - izjavio je Stojanović. 

Trener Stojanović prati duel Kovačevića i Ninkovića na treningu

Razgovor sa Ninkovićem

Trener Stojanović je po povratku iz Švajcarske prvi put imao priliku da na treningu ima na raspolaganju Miloša Ninkovića, fudbalera od koga navijači crveno-belih očekuju mnogo u narednoj sezoni.

- Na ovim prvim treninzima se polako upoznajemo, i tek treba sa njim da popričam pre nego što donesem odluku o tome gde ćemo ga i kako koristiti, rekao je Slaviša Stojanović.

Pobeđen je vicešampion Švajcarske Grashopers (1:0), dok je u duelu sa Bazelom (1:2) tim Zvezde poklekao u poslednjih desetak minuta u situaciji kad je bio brojčano slabiji na terenu.

- Video sam mnogo toga dobrog, ali primetio sam i greške i segmente igre u kojima još treba da napredujemo. U svakom slučaju turnir u Švajcarskoj nam je koristio.

U susretima na turniru u Grenhemu Stojanović je mogao na delu da vidi i novajlije koje su ovog leta pristigle u najtrofejniji srpski klub. Dobar utisak, posebno u prvom duelu sa "skakavcima", ostavio je Aleksandar Kovačević.

- Odigrao je dobro prvu utakmicu, i ne znam iz koga razloga nije završio drugu. Crveni karton koji je dobio bio je smešan čak i njihovom treneru, pa je zamolio sudiju da nastavimo sa 11, ali ovaj to nije dozvolio. Kovačević dobro trenira - rekao je Stojanović, a zatim se pohvalno izrazio i o Nejtsu Pečniku.

Vukan Savićević i Nejc Pečnik
 

- Nije potpuno fizički spreman, fali mu utakmica i nadam se da će uspeti da se spremi na vreme i bude podstrek za ekipu. On je polivalentan igrač, može da igra na više pozicija. Trenutno ga koristimo na spoljnim pozicijama, u kombinaciji sa Kasalicom, ne znam da li će tako biti i ubuduće.


Trener crveno-belih rekao je i da bi sutra, kada bi to bilo neophodno, mogao da sastavi dobar tim.

- Da je sutra utakmica morali bismo da funkcionišemo sa kadrom koji je danas trenirao. Želimo da popunimo pozicije na kojima smo deficitarni, a koje su to pozicije poznato je i iz mojih ranijih izjava, kao i ljudi iz kluba. Trebalo bi se usaglasimo oko toga koga ćemo dovesti. Naravno da sam najodgovorniji za neke stvari. Ne zavisi sve od mene i imamo više opcija. Nadam se da će i to biti uskoro rešeno, jer se približava evropska utakmica. Ima fudbalera čiji je status neizvestan, međutim, to se ne odražava na njihov rad na treninzima - podvukao je Stojanović.


Borba za špica: Dauda da se pokaže, Mihajlović ravnopravno konkuriše

Borba za mesto u špicu: Stefan Mihajlović i Abiola Duada

Slovenački stručnjak istakao je još da od Abiole Daude očekuje da dosta doprinese rezultatima ekipe, kao i da Stefan Mihajlović, koji je odlično odradio pripreme, ima priliku da se kao i svi ostali bori za mesto u timu.

 

Takođe, u samo nekoliko dana crveno-beli su ostali bez dva napadača. Prvo se povredio Đorđe Rakić koji će odsustvovati nekoliko meseci sa terena, da bi nakon toga u Grojter Firt otišao i Ognjen Mudrinski.

- Sve se brzo izdešavalo. Ostali smo bez dva kvalitetna napadača, ali nisam ni prvi ni zadnji trener koji se našao u takvoj situaciji, i nju moramo što pre da rešimo - kazao je trener crveno-belih Slaviša Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online