Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 26.11.2012.
20:06
Vestionline, Blic A

Ružić: Čovićeve šovinističke parole

Član radne grupe Crvene zvezde Nebojša Čović napravio je veliki korak unazad u pomirenju crveno-belih i Partizana neumesnom izjavom u medijima, zbog čega je potpredsednik Branko Ružić izdao saopštenje u kojem je osudio predsednika KK Crvene zvezde.

"Dobri Srbi navijaju za Crvenu zvezdu, a loši za Partizan" - Nebojša Čović

Čović je spornu izjavu dao na gostovanju u emisiji "Stav Srbije", na televiziji "Prva".


"Kada smo se dotakli upravljačkih struktura klubova, moram da kažem da mi nismo nikada imali ljude poput Franje Tuđmana, kao neki", rekao je Čović.

To je izazvalo veliko ogorčenje u taboru Partizana, čije je saopštenje potpisao potpredsednik FK Partizan Branko Ružić.

"Odnosi između dva najveća i najuspešnija srpska kluba poslednjih godina nisu bili na zadovoljavajućem nivou. U pojedinim trenucima mogli su se kvalifikovati kao zategnuti. Naravno, negativan uticaj takvih odnosa FK Partizan i FK Crvena zvezda na ukupno stanje srpskog fudbala, odnos javnosti i sponzora prema najpopularnijem sportu, tenzije među navijačima, je očigledan i nesumnjiv.

Rukovodstvo FK Partizan je bilo oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva FK Crvena zvezda da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala. Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uverenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobede i porazi nisu propast sveta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa.

Nažalost, iluzija normalizacije odnosa je kratko trajala. Po već bezbroj puta viđenom scenariju, član privremenog rukovodstva FK Crvena zvezda, gospodin Nebojša Čović je izneo na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan. Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Ko govori u ime Crvene zvezde? Legende kluba, poput Dragana Džajića ili dojučerašnji rival Crvene zvezde iz beogradskog predgrađa?

Mi želimo hitan prekid svih oblika verbalnog rata, želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta. Mislili smo da istovetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju, mogu samo da izrazim moje iskreno uverenje da će razum prevagnuti", piše u saopštenju potpredsednika Partizana.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.11.2012. 00:27
Covicu, gori si ti od Tudjmana. Dijeli i dalje Srbe, da bog da ti se glava, prazna podijelila. Sto su te budale uvijek kod nas???
Utorak 27.11.2012. 10:08
има једна анегдота какоје Човић у политици постао неко и нешто од неког ко је био невидљив у спс до малтене десне слобине руке раних 90тих била криза то сви знамо, неки се бунили неки не, међу онима који су се бунили су били контролори лета, траже веће плате,посао је био одговоран, а људи који су то радили малтене несмењиви јер су били и од војног значаја (очи и уши нашег неба),због њих је била и заказана седница спса са темом како решити проблем са њима,решење нису имали,а онда иза чошка јави се један млади непознати лик у облику човића, нудио је решење проблема,...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online