Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.10.2012.
12:33
M. Stanković - Vesti A

Selektore, zaslužili su!

Otkad je Mihajlović najavio da će ih zvati pod zastavu, Đurđić i Đorđević kao da se utrkuju ko će biti efikasniji.

Sjajna serija golova - Nikola Đurđić

Muče se "orlovi" sa efikasnošću pod vođstvom selektora Siniše Mihajlovića. Na sedam od ukupno osam utakmica nisu postigli ni gol.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, osim Velšanina, koje su iz Novog Sada ispratili sa šest "komada", nikome nisu zatresli mrežu, pa posle četiri meča imaju samo četiri boda i trenutno male šanse da se za dve godine nađu na Mondijalu.


U međuvremenu, selektor traga za novim napadačima, koji bi na proleće golovima mogli da preokrenu situaciju u korist "orlova". Najavio je Mihajlović da će za predstojeći prijateljski meč, sa Čileom 14. novembra u Sent Galenu, pozvati 26-godišnjeg Nikolu Đurđića i godinu dana mlađeg Filipa Đorđevića.


Bez obzira na to što zvaničan poziv još nije stigao, dvojica nekadašnjih mladih reprezentativaca naše zemlje nisu mogli da dobiju bolji stimulans. I pre Mihajlovićeve najave bili su efikasni, ali od tada su i golgeterski eksplodirali.

Filip Đorđević

"Vesti" su juče objavile da je Đorđević, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, postigao u subotu oba gola za Nant u derbiju Druge lige Francuske protiv "kneževa" u Monaku (2:0), a dan kasnije golgetersku seriju nastavio je i Đurđić.

Nekadašnji fudbaler Voždovca bio je strelac u pobedi Helsinborga nad GAIS-om od 3:1. Đurđić je tako stigao do desetog pogotka u sezoni, a osmog na devet mečeva u šampionatu Švedske, dok je Đorđević još efikasniji u francuskoj Drugoj ligi - na 12 utakmica postigao je isto toliko golova!


A šta kažu njih dvojica:
"Selektorove reči predstavljaju veliki stimulans za mene. Zaista mi je bilo drago kada sam čuo da računa na mene za duel u novembru. Na meni je sada da dokažem da sam taj poziv i zaslužio", istakao je Đurđić, a Đorđević skromno dodao:

"Pročitao sam i ja da je selektor najavio da će me zvati, ali ništa još nema zvanično. Čekam, pa ćemo videti. Bilo bi sjajno, ali ako i ne stigne poziv, nastavljam dalje, biće i druge prilike".


Čekamo i mi i navijamo za dvojicu efikasnih momaka.

Ljajić golom čestitao Bajram


Adem Ljajić je postigao fantastični gol udarcem sa 20-tak metara pravo u rašlje, čime je najavio veliku pobedu Fiorentine protiv Lacija sa 2:0.


"Ne bih sebe da stavljam u prvi plan, ali istina je, postigao sam lep pogodak i srećan sam. Zadovodoljan sam svojom igrom, ali pre svega pobedom tima", rekao je Ljajić.


On je posle gola otrčao do klupe svoga tima i uzeo pripremljenu majicu na kojoj je pisalo "Bajram Mubarek Olsun", čime je želeo da čestita Bajram svim ljudima muslimanske veroispovesti.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online