Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.08.2012.
15:27
Beta A

Mihajlović saopštio spisak reprezentativaca

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je danas u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Irske.

Siniša Mihajlović

Utakmica između Srbije i Irske igraće se u sredu, 15. avgusta u 20.45 na stadionu beogradske Crvene zvezde, a reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u 13h u Staroj Pazovi.

"Ovo nam je poslednja proba pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Pozvao sam dvojicu novih igrača u odnosu na prošle mečeve, Vladimira Stojkovića i Miloša Ninkovića, a računao sam i na Miralema Sulejmanija, ali je procena ljudi iz Ajaksa da je još rano da ga opterećujemo posle dugačke pauze zbog povrede", rekao je Mihajlovicć, a preneo Info centar.

Selektor je istakao da je problem srpske reprezentacije u napadu.

"U špicu imamo samo Dejana Lekića, tako da može da se dogodi da igramo bez isturenog napadača. Vrata reprezentacije nisu zatvorena Nikoli Žigiću i Milanu Jovanoviću, ali oni moraju pre svega da se nametnu golovima u svojim klubovima", istakao je Mihajlović.

On je dodao da trenutno ima "13 do 15 igrača koji su okosnica tima", ali da će "u zavisnosti od rivala" dodavati nova imena na spisak. 

"Cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ukoliko ne uspemo, krivica je moja. Ako uspemo, zasluge su igrača i Fudbalskog saveza Srbije", kazao je Mihajlović.

Strateg "orlova" je istakao da će od igrača uvek tražiti da pruže svoj maksimum za nacionalni tim.

"Neka se ugledaju na vaterpoliste. U svetskom su vrhu između ostalog i zato što na svakoj utakmici pružaju maksimum. Samo tako može da se dođe do uspeha", rekao je Mihajlović.

Reprezentacija Srbija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nalazi u grupi sa Hrvatskom, Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Velsom, a prvi meči odigraće 7. septembra na gostovanju u Škotskoj.

Na spisku se nalaze:
Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija).
Odbrana: Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Milan Biševac (Pari Sen Žermen), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić (Fiorentina).
Sredina terena: Dušan Basta (Udineze), Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti).
Napadači: Dušan Tadić (Tvente), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Filip Đuričić (Herenven), Lazar Marković (Partizan) i Dejan Lekić (Genčelbirli).

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 22:14
Idemo redom. - Imamo svetske Igrace to je to sto je pozitivno. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Negativno. - dosta Igraca imaju dve leve noge - nema ko da da Gol - nema Borbe za Grb za koji Igraju sto je najgore - ponasanje Selektora -------------------------------------------------------------------------------------------------- ima jos dosta negative ali mrzi me tipkat kosto njima Igrat.
Petak 10.08.2012. 21:43
SEM, KOLIKO VIDEH TROJICE, SVI OSTALI SU "LEGIONARI" ŠTO PO KO ZNA KOJI PUT SVEDOČI O KVALITETU DOMAĆE LIGE I ONIH KOJI SE LEŽERNO "LOPTAJU" U NJOJ PRAZNEĆI STADIONE. MIHAJLOVIĆU, IZ ČISTO PATRIOTSKIH RAZLOGA, ŽELIM PUNO USPEHA, ALI NEKAKO MI SE "JAVLJA" DA SE PREUZIMAJUĆI OVU FUNKCIJU SELEKTORA ISTOVREMENO UKRCAO NA "TITANIK", A VOLEO BIH DA GREŠIM !
Četvrtak 16.08.2012. 10:18
Bravo Miha kralju!Ma ti si Indijana Dzons svetskog fudbala.Fudbal se igra vec jedno 150 godina i to tako sto ekipa A treba da da gol ekipi B a ekipa B da ne da.Ili barem da ekipa A postigne gol vise od ekipe B.Ti si to sada shvatio i pazi nije uopste kasno.Dobro je.Sada barem znamo sta nam valja ciniti kad istrcimo na teren.E sad ostalo su finese u smislu "kako dati gol?" i "ko ce da ga da?".Ali pazi, i to ce vremenom doci na svoje.Ne moras bas sve ti da odradis.Bice jos selektora.A mozda neki od selektora shvati da bi tim koji misli da da gol morao imati Fudbalere u ekipi?Ali pazi, i to ti je lako,sama rec ti kaze Fudbal = FUDBALERI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online