Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.06.2012.
12:49
Vesti A

Biće u avgustu sve kako treba

Selektor Siniša Mihajlović kaže da polako sve ide nabolje i ponovio da rezultat nije bio u prvom planu već da vidi sve igrače.

Reprezentacija Srbije doživela je i treći poraz u isto toliko utakmica pod vođstvom novog selektora Siniše Mihajlovića. Bolja od "orlova" bila je selekcija Švedske sa 2:1, golovima Toivonena i Ibrahimovića sa penala, dok je mrežu "vikinga" zatresao Neven Subotić.


Izdanje "orlova" u prvom poluvremenu bilo je daleko bolje nego u prethodne dve utakmice - Mihajlovićevi izabranici bili su agresivni, borbeni i hrabri, onakvi kakvi dugo nisu bili. Rastrčali su se od početka na stadionu Rosunda u formaciji 3-4-2-1, na kojoj je novi selektor Srbije insistirao na ovoj mini turneji i čini se da je u Stokholmu funkcionisala najbolje do sada.


I pored inicijative koju su imali, prvi gol postigli su domaći igrači u 23. minutu. U tome im je u mnogome pomogao i golman Aleksić očajnom intervencijom posle kornera sa desne strane. Lopta mu je ispala pravo na nogu Toivonenu, kome nije bilo teško da je pošalje u nebranjenu mrežu.


Nije to obeshrabrilo "orlove", već su samo četiri minuta kasnije anulirali zaostatak. Zoran Tošić je odlično tukao iz slobodnjaka, Iskason odbio loptu kratko do Lazovića, ali je njegov pokušaj završio u korneru. Vezista Zvezde je iz ugla pronašao Nevena Subotića, a štoper Dortmunda glavom zatresao mrežu za 1:1.


U drugom poluvremenu igra nije bila ni nalik onoj iz prvih 45 minuta, stali su "orlovi" bez razloga, a potpuno ih je poremetio drugi primljeni gol. Zaspala je naša odbrana, Ola Toivonen je izašao sam ispred Kahrimana, koji ga je srušio, a sudija Feliks Brih pokazao bez razmišljanja na belu tačku. Neumoljiv sa kreča bio je Zlatan Ibrahimović, poslao je loptu u donji levi ugao, a naš golman je otišao u suprotnu stranu.


Selektor Mihajlović nije uspeo da zabeleži pobedu ni posle trećeg meča, ali za razliku od prethodna dva posle ovog trećeg kaže da je imao priliku da vidi mnoge svetle tačke.


"Opet moram da ponovim da rezultat nije bio najvažniji u ovim mečevima, već da vidimo sve igrače. Opet sam promenio osam, devet fudbalera, jer sam želeo da svakom pružim šansu i da vidim njihove mogućnosti. Polako ide sve nabolje i od 15. avgusta kada počinju kvalifikacije za SP, sve će biti kao treba. Želim da se zahvalim FSS-u na tri odlične provere sa jakim rivalima i igračima koji su svih ovih dana bili u karantinu, a puna im je glava fudbala. Hvala na ponašanju i zalaganju", rekao je Mihajlović.

Na samom meču sa Švedskom Mihajlović je, kako kaže, izvukao neke pouke i pozitivne stvari.

"Utisak je pozitivan, računajući na to da su Šveđani imali i motiv na njihovoj strani, jer im je ovo ipak poslednja provera pred EP. Zbog toga su i fizički bolji i spremniji od mojih igrača koji su pre 15-20 dana završili prvenstvo. Primili smo prvi gol malo bez veze, ali na tim greškama se raste", poručio je Mihajlović.

Zoran Tošić: Bili smo umorni


Kapiten Srbije na ovoj utakmici Zoran Tošić smatra da su dosta dobro odigrali protiv Švedske.


- Bili smo dosta umorni, oni su u boljoj kondiciji, jer se spremaju za EURO. Igrali smo dosta dobro, dok smo imali snage da radimo što je selektor tražio od nas, posle smo pali ali ima dosta dobrih stvari i mislim da ćemo dočekati spremno kvalifikacije - veruje Tošić i prokomentarisao i saradnju sa Lazovićem, sa kojim je u tandemu u nekoliko navrata ugrozio gol rivala:


- I meni i Lazi je svejedno na kojoj strani igramo, Tomić i Obradović su se dosta ubacivali, Lekić je dosta dobro odigrao, što je nama ostavljalo prostor da ulazimo na šut. Kraj je sezone i mislim da smo dali maksimum u ovom trenutku. Bili smo u presingu non stop, a za to treba imati snage, i tada smo im parirali.

Ibrahimović: Siniša mi je dobar drug


Zvezda švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović istakao je da je zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Srbijom sa 2:1 u prijateljskom meču sa Srbijom.
Upravo Ibrahimović je bio strelac pobedničkog gola...


- Bio je dobar meč, bilo nam je teško protiv dobre ekipe kakva je Srbija. Dobili smo dve utakmice, svi su zdravi i mnogo igrača je dobilo priliku da igra. Zadovoljan sam. Što se tiče prvog poluvremena, tempo je bio jak i nije bilo lako igrati protiv takvog rivala. Što se Evropskog prvenstva tiče, dugo smo čekali ovu priliku i verujem da ćemo odigrati dobro - rekao je Ibrahimović.


Po završetku utakmice, Ibrahimović se na centru terena srdačno pozdravio sa selektorom Srbije Sinišom Mihajlovićem, sa kojim je nekada igrao u Interu.


- Siniša je moj dobar drug, puno sam naučio od njega. Sada smo se pozdravili i malo proćaskali - istakao je švedski fudbaler.

Srpska žurka na ulicama Stokholma


Poznato je da u Švedskoj ima dosta naših ljudi, pa se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje da li će reprezentacija Srbije imati podršku na stadionu Rosunda.


Nekoliko sati pre početka meča igralo se i pevalo, navijači su bili ogrnuti našim trobojkama sa šajkačama na glavama, prodavali su se suveniri... Sve u svemu, mala srpska žurka oko stadiona bila je lep uvod u ono što nas je očekivalo. Nažalost, rezultat je kasnije malo pokvario raspoloženje...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 15:03
Dace Gospod Bog,ili sto bi Turci rekli-Imshallah,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online