Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.05.2012.
20:07
Vestionline, Beta A

Rosiju tri meseca suspenzije, Ljajiću dve utakmice

Fudbalski trener Delio Rosi kažnjen je sa tri meseca suspenzije zbog fizičkog napada na Adema Ljajića tokom utakmice 36. kola prvenstva Italije, dok reprezentativac Srbije neće igrati za Fiorentinu do kraja sezone.

Trenutak ludila

Odluku o suspenziji dojučerašnjeg trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. On će, kako su preneli italijanski mediji, biti i novčano kažnjen.

Ljajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamenio 20-godišnjeg fudbalera. 

Reprezentativac Srbije ironičnim aplauzom pozdravio je odluku trenera, posle čega je usledila prepirka, a onda je Rosi nasrnuo na Ljajića.

U čitavu gužvu umešali su se članovi stručnog štaba i rezervni igrači Fiorentine, koji su uspeli da ih razdvoje. Rosi je sinoć dobio otkaz, a njega će na klupi "ljubičastih" do kraja sezone zameniti dosadašnji menadžer Vinćenco Guerini.

Ljajić koga su navijači častili povicima Cigane, nije bio dostupan za komentar, ali je na svom "fejsbuk" profilu istakao da mu je žao trenera Rosija, ali da napravio veliku grešku što ga je fizički napao.

Do kraja sezone u italijanskoj Seriji A ostala su još dva kola, a petnaestoplasirana Fiorentina igraće u gostima kod Lećea i na svom terenu sa Kaljarijem. Klubu iz Firence potreban je jedan bod u tim utakmicama da bi obezbedio opstanak.

FSS osudio napad na Ljajića

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas povodom napada trenera Fiorentine Delija Rosija na srpskog fudbalera Adema Ljajića, da je postupak italijanskog stručnjaka sramotan i da za takvo ponašanje nema opravdanja.

 

FSS je takođe naveo da je odluka Fiorentine da odmah uruči otkaz Rosiju primerena i uputio podršku srpskom fudbaleru. Ipak, srpska fudbalska organizacija dodala je da ne opravdava gest mladog igrača i da je on morao kao profesionlac drugačije da se ponaša.

 

FSS je u saopštenju objavljenom na svojoj Internet stranici istakao i tradicionalno dobru sradanju sa Fiorentinom u kojoj je tokom godina nastupao veliki broj fudbalera koji se u Italiju otisnuo iz Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 04.05.2012. 12:15
Да будем искрен, очекивао сам да је опис овог инцидента претеривање и да је то било неко гуркање или највише шамар, а оно...Тренер је дивљачки тукао момка и још је Љајић кажњен са 2 утакмице!!!?? Како нико на овај начин не изгуби живце кад је у питању Видић, Бане или Синиша, питам се? Љајићу је најпаметније да оде у други клуб.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online