Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.02.2012.
16:58 >> 20:00h
Vestionline, Beta A

Srbija i Kipar bez golova u prijateljskom meču

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 0:0 sa reprezentacijom Kipra u prijateljskom meču u Larnaki.

Srbija je stvorila više šansi, posebno u prvom poluvremenu, ali je najbolju u meču imao napadač domaće selekcije Demetris Kristofi. Centarfor Omonije uspeo je u 89. minutu da nadmudri golmana Vladimira Stojkovića, zaobiđe ga i šutira sa nekoliko metara, ali je loptu sa gol linije izbacio Matija Nastasić, debitant u reprezentaciji Srbije.

Najbolje šanse za izabranike vršioca dužnosti selektora Radovana Ćurčića imao je igrač Ajaksa Miralem Sulejmani. On je već u 4. minutu mogao da postigne pogodak, ali je posle lepe akcije u kojoj su učestvovali još Stefan Šćepović i Milan Jovanović, golman domaće reprezentacije odbranio njegov šut iz šesnaesterca.

U 31. minutu Sulejmani je nespretno šutirao preko gola sa oko 10 metara, posle centaršuta Jovanovića sa leve strane. Prethodno je, u 22. minutu, Dušan Basta odlično ubacio loptu u šesnaesterac sa desne strane, ali je Jovanović zakasnio.

Posle perioda igre bez mnogo uzbuđenja, Srbija je u 58. minutu imala novu priliku za pogodak. Napadač izraelskog Hapoela iz Akre Stefan Šćepović šutirao je sa sedam metara, a uspešno je reagovao golman Hristos Mastru. Kiparski čuvar mreže istakao se i u 74. minutu kada je odbranio šut Aleksandra Ignjoskog.

Domaća reprezentacija uzvratila je minut kasnije, kada je Atos Solomou iskoristio lošu procenu Ivana Obradovića i šutirao iskosa sa desne strane šesnaesterca Srbije, ali nije uspeo da savlada Vladimira Stojkovića.

Izabranici vršioca dužnosti selektora Radovana Ćurčića juče su sa 2:0 pobedili Jermeniju, golovima Zdravka Kuzmanovića i Branislava Ivanovića. 

Vršilac dužnosti selektora Srbije Radovan Ćurčić izjavio je da su utakmice na turniru na Kipru dale jasniju sliku o mogućnostima ekipe.

"Igrači su opet pokazali veliku volju i angažovanje. Igrali smo protiv iskusnog i agresivnog protivnika, koji teško gubi na svom terenu. Odbrana je ovoga puta bila bolja nego u prethodnom meču i u dve utakmice nismo primili gol. Ipak, videlo se u nekim situacijama da smo neuigrani i da nedostaje komunikacija na terenu, ali imali smo samo jedan trening", rekao je Ćurčić novinarima posle meča protiv Kipra.

Privremeni selektor nacionalnog tima dodao je da je evidentno da ima još elemenata u igri koji moraju da se poprave.

"Nadam da su ove utakmice na Kipru dale nešto jasniju sliku novom selektoru u kom pravcu treba da radi. Ova mlada ekipa je pokazala da na nju može da se računa u budućnosti", zaključio je Ćurčić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online