Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 11.10.2011.
12:04
Vestionline, Ag. A

Balkan kup pre regionalne lige?

Regionalno takmičenje o kojem su u Plovdivu razgovarali čelnici Crvene zvezde, sofijskog CSKA i Lokomotive bilo bi organizovano po kup sistemu, a u njemu bi učestvovalo 16 ekipa, piše beogradska štampa u izdanju za utorak.

Balkansk kup je daleko od realizacije

Svi domaći dnevni listovi pišu da bi moglo da se napravi samo takmičenje po Kup sistemu, a kao glavni razlog Balkan kupa jeste podizanje kvaliteta fudbala na Balkanu.

Prvi čovek Crvene zvezde Vladan Lukić je u Plovdivu najavio pokretaje inicijative za osnivanje regionalnog takmičenja.

UEFA bi teško ili verovatni nikako dozvolila osnivanje lige koje bi donosilo i plasman u evropska takmičenja, dok bi zbog obaveza nekih ekipa na međunarodnoj sceni bilo praktično nemoguće da se regionalna liga igra uporedo sa nacionalnim prvenstvima.

Učesnici bi dolazili iz šest zemalja. Po tri predstavnika bi davale Srbije, Bugarska, Rumunija, Grčka i Turska, dok bi jedan tim dobijao “vajld kartu“. To bi mogao da bude neki klub iz Izraela ili Mađarske, Makedonije...

Format takmičenja bi bio identičan onom sa predstojećeg Evropskog prvenstva. Timovi bi bili raspoređeni u četiri grupe sa po četiri ekipe, a dve najbolje bi išle u četvrtfinale.

Veoma bitno, posebno za finansijske ugrožene klubove iz Srbije, je i to što bi troškovi putovanja bili pokriveni. Klubovi bi zarađivali na ulaznicama i od marketinga, dok bi prodaja TV prava bila centralizovana, pa bi se prihodi potom delili učesnicima.

Termin utakmica još nije definisan, pošto neki od mogućih učesnika, poput Olimpijakosa ili brojnih klubova iz Turske i Rumunije, redovno na jesen igraju Ligu šampiona ili Ligu Evropa, neretko i na proleće. Najverovatnije je da bi se prvi deo takmičenja igrao na jesen, a drugi na proleće. Konkretan predlog trebalo bi da čujemo u novembru kada će, prema prvim najavama, zainteresovani klubovi imati inicijalne sastanke, verovatno u Sofiji.

ANKETA
Da li bi regionalno takmičenje bilo dobro za klubove iz Srbije?

Budu li se svi saglasili, nije nemoguće da već od sledeće sezone u Beogradu redovno gledamo Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerhabče, Trabzon, CSKA, Levski, Steauu... Doduše, pitanje je kako bi se određivali učesnici regionalnog Kupa, da li po rezultatima iz prošle sezone ili bi se pre svega obraćala pažnja na renome kluba, pa bi takmičenje bilo rezervisano samo za one najtrofejnije.

Jer, iako se čini da ih nema, razlike bi bile velike. Po rezultatim iz prošle sezone, na primer, učešće u regionalnom kupu ne bi obezbedili Steaua, PAOK ili recimo Galatasaraj, a svi oni bi svakako bili za publiku atraktivniji od Ocelula ili Burse.

Utorak 11.10.2011. 17:42
To bi bila prava stvar , fudbal bi dosta napredovao ali nazalost celnicima fife to ne odgovara.
Utorak 11.10.2011. 12:24
Jedino ako bi se odmah iz pocetka dogovorili za utakmice bez gledaoca. Inace neznam kako oni to misle da bi tekma nekog srpskog kluba i nekog krvatskog/shiptarskog/itd. bez incidenata prosla. Bolje da se bave vaznijim poslima neko da mastaju.
Utorak 11.10.2011. 12:51
Ja bih radije gledao klubove iz ex YU, iako bi kvalitet fudbala bio lošiji bilo bi veće uživanje gledati Hajduk, Dinamo, Želju, Sarajevo, banjalučki Borac... Zbog rivaliteta koji postoji među klubovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online