Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 11.07.2011.
18:08
Vestionline, Beta A

FSS dodelio Novom Pazaru mesto u Super ligi

Fudbalski klub Novi Pazar igraće naredne sezone u Superligi umesto BASK-a koji je odustao od takmičenja, odlučeno je na današnoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Na taj način, konačno je stavljena tačka na buru koja se poslednjih dana podigla u javnosti, pošto je osim Pazaraca, trećeplasiranih minule sezone u Prvoj ligi Srbije, kandidaturu za upražnjeno mesto podnela i Inđija, koja je zauzela 14. mesto u Jelen Superligi.

Čelnici BASK-a odlučili su da odustanu od takmičenja u Superligi iako je njihov tim u protekloj sezoni osvojio prvo mesto u Prvoj ligi Srbije. Razlog za takvu odluku je navodno neodgovarajuća infrastruktura, zbog čega su odlučili da se na neki način fuzionišu sa trećeplasiranim Novim Pazarom. Pojedini igrači BASK-a, kao i deo rukovodstva kluba sa "Careve ćuprije", već su se preselili u Novi Pazar.

Sportski direktor Novog Pazara Sead Brunčević rekao je agenciji Beta da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) "doneo pravu odluku za dobrobit
srpskog fudbala", pošto je promovisao taj klub u superligaša.

"Odluka IO FSS-a da Novi Pazar, a ne Inđija ili neko treći, zauzme mesto odustalog BASK-a u elitnom rangu takmičenja predstavlja najveći rezultat u 83-godišnjoj istoriji kluba. Hvala nacionalnom savezu, doneo je pravu odluku za dobrobit srpskog fudbala", rekao je Brunčević.

Sportski direktor plavih istakao je da najveće zasluge za premijerni plasman Novopazaraca u Super ligu ima predsednik kluba Rasim Ljajić, koji će svoju funkciju ustupiti Bojanu Radovanoviću, doskorašnjem finasijeru BASK-a.

"Imamo velike ambicije, želimo da dokažemo da nam je mesto među najboljima. Dokazaćemo da smo fudbalski centar, uskoro ćemo imati i odličnu infrastrukturu, kao i obavezu da jači nego ikada uđemo u novo prvenstvo", dodao je Brunčević.

Novi Pazar je ovog leta, upravo zbog takmičenja u najvišem rangu srpskog fudbala, angažovao iskusnog trenera Mihajla Ivanovića. Kandidaturu za popunu Super lige istakli su Novi Pazar, koji je prošle sezone bio treći u Prvoj ligi i Inđija, koja je bila
pretposlednja u elitnom rangu. BASK će zbog odustajanja Super lige biti prebačen u treći stepen takmičenja, odnosno Srpsku ligu.

Sezona u Super ligi počinje 13. avgusta, a Novi Pazar u prvom kolu gostuje aktuelnom šampionu Partizanu.

Potpredsednik Inđije Slavko Puvača izdao je juče saopštenje u kojem se traži da FSS dozvoli predstavnicima njegovog kluba da prisustvuju današnjoj sednici kako bi izneli svoje argumente zbog kojih bi Inđija trebalo i sledeće godine da se takmiči u elitnom rangu.

S druge strane, juče u toku dana oglasio se i Fudbalski savez Srbije saopštenjem koje je potpisao predsednik Tomislav Karadžić, objasnivši da nije praksa da se pozivaju "predstavnici klubova koji su na bilo koji način uključeni u proces odlučivanja".  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.07.2011. 20:15
Купљено прљавим парама,пацовским и политичким путем. Немам ништа против тог клуба, они треба да играју у супер лиги, али треба да зараде резултатима, а не овако. Фуј!
Ponedeljak 11.07.2011. 23:19
Fudbal je postao 'sport' samo za kladionice i namestanja.Nema tu vise ni s od sporta.Kriminalci i mafijasi i nepismeni ucesnici..Srbi treba da ignorisu svaki fudbal i da se okrenu sportovima koji su jos sacuvali obraz..Kosarka, Vaterpolo, Odbojka, Tenis, Rukomet itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online