Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.12.2009.
02:29 >> 05:41h
Tanjug, Vestionline A

Banfild prvi put šampion Argentine!!

Fudbaleri Banfilda osvojili su titulu šampiona argentinskog prvenstva Apertura, prvu u istoriji kluba, iako su u utakmici poslednjeg 19. kola izgubili na gostujućem terenu od Boke Juniors sa 2:0.

Uoči poslednjeg kola Banfild je bio vodeći na tabeli sa dva boda prednosti nad drugoplasiranim Njuels Old Bojsom, a na čelnoj poziciji je i ostao pošto je glavni konkurent takođe poražen, i to na domaćem terenu, u susretu sa San Lorencom (0:2).


Dvostruki strelac za Boku Juniors bio je Martin Palermo u 7. iz penala i 59. minutu.

San Lorenco je "zagorčao život" Njuels Old Bojsu golovima Fabijana Bordagaraja u 11. i 68. minutu.


Preostale utakmice 19. kola argentinske Aperture igraju se u noći između nedelje i ponedeljka.


Boka Juniors - Banfild 2:0 (Palermo 7(P), 59)

Boka: Roberto Abondancieri; Ugo Ibara, Hulio Sezar Kaseres, Gabrijel Paleta, Klaudio Morel Rodrigez; Kristijan Erbes, Arijel Rosada, Nikolas Kolazo; Giljermo Marino (77-Huan Krupovieza); Nikolas Gaitan (87-Serhio Arauho), Martin Palermo (62-Pablo Muše). Trener: Alfio Bazile.


Banfild: Kristijan Luketi; Hulio Baraza (72-Santijago Ladino), Sebastijan Mendez, Viktor Lopez, Marselo Bustamante; Marselo Kinteros (59-Hulio Marćan), Roberto Bation, Džejms Rodrigez (65-Kristijan Garsija), Valter Erviti; Sebastijan Fernandez, Santijago Silva. Trener: Hulio Sezar Falkioni.


Banfild je klub iz istoimenog predgrađa Buenos Airesa koje se nalazi 14km južno od gradskog jezgra. Dobio je ime po Edvardu Banfildu, prvom generalnom menadžeru britanske kompanije "Buenos Aires Great Southern Railway“ između 1865. i 1872. godine.

 

Klub igra na stadionu "Florensio Sola“ koji je sagrađen 1910. godine, a nakon renoviranja zbog plasmana Banfilda u Kopa Sudamerikana 2006. može da primi 40.500 gledalaca.

 

Banfild ima nadimak "bušilica“ koji su mu novinari nadenuli 1930. godine kada je navala ekipe prosto "bušila“ protivničke odbrane. U Argentini je čuven i po svojim vernim i vatrenim navijačima.

 

Ovogodišnja titula šampiona Aperture im je prva titula u istoriji kluba, a pre toga su samo 2 puta bili drugi (1951, 2005). U Kupu Libertadores su 2005. stigli do četvrtfinala gde ih je eliminisala River Plata.

 

Najčuveniji igrači koji su proteklih decenija igrali za Banfild svakako su Havijer Zaneti (Inter), Mauro Kamoranezi (Juventus), Dario Cvitanić (Ajaks), Roberto Kolauti (Borusija Menhengladbah) i Nikolas Bertolo (Palermo).

 

Najveće zvezde šampionskog sastava Banfilda najverovatnije su prvi strelac lige, Urugvajac Santijago Silva, zatim golman Kristijan Luketi, bivši bek Veleza Marselo Bustamante, veznjak Fabian Santana, te stranci – Paragvajac Hoze Devaka i Urugvajac Sebastijan Fernandez.

 

Trener šampionskog sastava Banfilda je Hulio Sezar Falkioni, bivši golman koji je igračku karijeru započeo u Velez Sarsfildu, klubu iz zapadnog Buenos Airesa. Kao igrač je najviše uspeha imao u klubu Amerika iz grada Kali u Kolumbiji, sa kojim je osvojio 5 nacionalnih titula i 3 puta uzastopce (između 1985-87.) igrao finale Kopa Libertadores. Za reprezentaciju Argentine je zabeležio 3 nastupa 1989. godine.

 

Trenersku karijeru takođe je započeo u Velezu, sa kojim je osvojio drugi argentinski šampionat, Klausuru, 1998. godine. Titula sa Banfildom, u svom drugom mandatu u ovom klubu, druga mu je u trenerskoj karijeri. Osim ova dva kluba, vodio je još timove Olimpo, Independiente, Kolon iz Santa Fea i Himnasia i Ezgrima iz La Plate.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online